Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen houden inbreker aan

Gepubliceerd op:

Clinge - Twee getuigen meldden vrijdagavond (8 oktober) dat zij een mogelijke inbreker hadden aangehouden in de Molenstraat in Clinge. De politie was snel ter plaatse om de verdachte van de getuigen over te nemen en naar een politiecellencomplex te vervoeren.

De twee getuigen liepen vrijdagavond rond 20.30 uur hun honden uit te laten. Ter hoogte van de ’s-Gravenstraat klonk ineens glasgerinkel en ging het alarm van een woning af. Vrijwel meteen daarna zagen de twee getuigen een man wegrennen. Hij ging de Molenstraat in. Omdat de getuigen het vermoeden hadden dat de rennende man een inbreker was, hielden zij hem tegen. Ze hebben de man vastgehouden tot de politie ter plaatse was. Agenten namen de verdachte over en brachten hem naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij zaterdag gehoord.

De getuigen legden een verklaring af over wat zij hadden gezien en gehoord. De aangehouden verdachte wordt vandaag ook door de politie gehoord. Hij zit nog vast. Het gaat om een man van 42 zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De eigenaar van de woning waar was ingebroken heeft aangifte gedaan. Uit de woning was een horloge weggenomen. Dat is even verderop teruggevonden.