Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongen aangehouden voor vernielen caravan

Gepubliceerd op:

Wolphaartsdijk - Vrijdagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd op een camping in Wolphaartsdijk.

Omstreeks 13.00 uur meldden campinggasten dat een jongen wilde inbreken in een caravan. Na een korte zoektocht troffen zij de jongen en hielden hem aan. Agenten gingen ter plaatse en hoorden het verhaal aan. De jongen gaf direct toe dat hij niet aan het inbreken was, maar dat hij vernielingen had gepleegd. De mogelijke aanleiding voor de vernieling was een eerder conflict dat de jongen gehad zou hebben met de bewoners van de betreffende stacaravan op de camping. De getuigen droegen de aangehouden verdachte over aan de politie. Agenten brachten hem vervolgens naar een politiecellencomplex.

Daar is hij gehoord door de politie. Na het afleggen van een verklaring is de Middelburger ’s avonds weer in vrijheid gesteld.

Door de politie zijn getuigen gehoord. Ook werd een aangifte opgenomen van de vernieling. Er ontstond schade aan de deuren van de caravan. Van het incident wordt door de politie proces-verbaal  opgemaakt, dat wordt overgedragen aan een officier van justitie die de verdere afhandeling bepaalt.