Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ploertendoder in beslag genomen

Gepubliceerd op:

Terneuzen - Zaterdagavond rond 23.15 uur reden twee politiebikers door de Nieuwstraat in Terneuzen. Ze zagen twee mannen naast een motorfiets lopen en besloten eens na te vragen wat er aan de hand was.

De twee gaven aan dat ze te dronken waren om op de motor te gaan rijden, dus dat ze het voertuig nu lopend naar huis gingen brengen. Een van de mannen had een geopende fles sterke drank bij zich. De agenten vroegen hem de fles leeg te maken en weg te gooien, omdat het bij je dragen van een geopende fles alcohol verboden is.

De man, een 40-jarige Terneuzenaar, deed dit. Hij liep naar een vuilnisbak om de fles weg te gooien. Toen hij terug kwam zagen de agenten dat hij iets achter zijn rug verborg. Op de vraag wat het voorwerp was toonde de man een ploertendoder. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Uit onderzoek bleek de man ook nog een mes bij zich te dragen. Ook had hij ongeveer 7 gram harddrugs en 13 gram softdrugs bij zich.

De Terneuzenaar is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. De man wordt zondag gehoord door rechercheurs. Hij deed afstand van alle verboden goederen die hij bij zich had.