Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee jongemannen aangehouden na bezit zeven vuurwapens

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Afgelopen dinsdag zijn twee jonge Amsterdammers van 19 en 20 jaar oud aangehouden na de vondst van 7 vuurwapens in twee woningen. Eén van de twee mannen woont nog thuis bij zijn ouders.

De verdachten werden korte tijd geobserveerd nadat ze in beeld kwamen bij de recherche. Bij een van de woningen zijn zes handvuurwapens in beslag genomen. In de andere woning probeerde een van de verdachten een zevende wapen te verstoppen maar ook deze werd gevonden. Een derde verdachte, een 17 jarige jongen, is heengezonden.

De politie doet een beroep op ouders om alert te zijn op het gedrag van hun kinderen. Vanaf 1 september is er een proef gerichte wapencontrole gestart op speciale actiedagen in de eenheid Amsterdam. Karin van Baarle, portefeuillehouder Jeugd & Wapens: ’We zien dat er meer wapenbezit is in de stad. Ook zien wij dat het aantal incidenten met wapens de afgelopen jaren is toegenomen. Met deze actiedagen willen wij wapenbezit en wapengebruik op straat terugdringen, met name onder jongeren. Ook is het belangrijk dat er meer bewustwording komt over de gevaren en risico’s van het dragen van een wapen.’