Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Prinsjesdag verliep waardig en ordelijk

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - Ervoor zorgen dat Prinsjesdag ordelijk, veilig en waardig verloopt, is niet alleen een taak van de politie. Dat doet de politie samen met hulp van partners, zoals de gemeente Den Haag en de Koninklijke Marechaussee. De voorbereidingen beginnen al maanden van tevoren, dat werd dinsdag 21 september in het Haagse straatbeeld zichtbaar. Agenten hielden in totaal zes personen aan. Er is een proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

xxx

Agenten hielden vier personen aan voor het verstoren van de openbare orde. Een daarvan had een zwaard bij zich, de ander een gasmasker en helm. Verder hielden agenten twee personen aan die zich niet konden legitimeren. 

Demonstratie op het Plein
Naast een tweetal aangemelde demonstraties 's ochtends op het Plein en bij het (tijdelijke) gebouw van de Tweede Kamer, verzamelde zich later in de middag op het Plein nog een groep demonstranten. Zij hadden de demonstratie niet vooraf aangemeld, maar hebben toch de mogelijkheid gekregen om kort te demonstreren. Daarna is de groep door agenten begeleid naar de demonstratielocatie aan de Koekamp. Hierbij hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.

zwaard
masker