Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man beroofd in woning

Gepubliceerd op:

Alphen aan den Rijn - In een woning aan de Vliestroom werd vrijdagmorgen 24 september een 69-jarige man beroofd van persoonlijke eigendommen. Toen surveillerende agenten een uur later werden geattendeerd op de beroving, waren de daders inmiddels gevlogen.

Mercedes B

De agenten werden omstreeks 11.15 uur tijdens hun surveillance aangesproken dat er op de Vliestroom iemand in een woning beroofd zou zijn. Het slachtoffer verklaarde dat hij tussen 10.15 uur en 10.30 uur beroofd was door twee mannen die bekenden zijn van zijn huisgenoot. De mannen waren aan de deur gekomen en kennelijk op zoek naar de huisgenoot van het slachtoffer. Toen deze niet thuis bleek, beroofde zij de 69-jarige van persoonlijke eigendommen. Tijdens de worsteling die daarbij ontstond, werd het slachtoffer geslagen door een van de mannen.

Van de daders is het volgende signalement bekend:
De eerste dader was een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en wordt door het slachtoffer eind 20 geschat. Hij was klein van stuk, ongeveer 1m60, heeft een slank postuur en zwart kort haar. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek met daarop een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

De tweede dader had eveneens een Noord-Afrikaans uiterlijk en leek volgens het slachtoffer iets ouder dan de eerste man, rond de 30 jaar. Ook hij was ongeveer 1m60 lang en heeft kort zwart haar. Net als zijn mededader droeg hij een blauwe spijkerbroek met daarop een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

Heeft u vrijdagmorgen 24 september iets gezien in de omgeving van de Vliestroom dat met deze beroving te maken kan hebben? Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen-Gouda via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.