Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbreker bedreigt agent met mes

Gepubliceerd op:

Terneuzen - Op maandagochtend omstreeks 06.00 uur meldde een getuige dat hij geluiden hoorde uit een voormalig restaurant aan de Frederik van Eedenstraat in Terneuzen. Het klonk alsof er werd ingebroken. Ook zag de getuige een man bij het pand. Hij belde de politie en gaf het signalement door van de betreffende man.

Agenten gingen meteen ter plaatse en inspecteerden het gebouw. Een van de agenten stond ineens oog in oog met een onbekende man. De man had een mes in zijn hand en bedreigde daarmee de agent. Die trok het dienstwapen en waarschuwde een collega dat er iemand in het pand was.

De man is vervolgens via een raam gevlucht en niet meer achterhaald.

Een hondengeleider is opgeroepen en heeft nog een zoekslag gemaakt. De hond vond wel een geurspoor van de man, maar hij is niet meer aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk iets is weggenomen uit het voormalig restaurant.

Burgernet
Door de politie werd een Burgernetbericht verspreid met daarin het signalement van de inbreker. Dat luidt: Een licht getinte man, tussen 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1.65 meter lang. Hij heeft lang zwart steil haar, een snor en een sikje. Hij droeg een petje. De man sprak Engels. Vanwege de eerdere bedreiging met het mes raadde de politie af om de man zelf te benaderen. Wanneer mensen informatie hebben die verband kan houden met deze zaak, dan worden zij gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844, of via What’s App (06-12207006). Geef bij uw contact graag zaaknummer 2021-237852 door.