Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Resultaten integrale handhavingscontrole

Gepubliceerd op:

Gouda - De politie heeft samen met partners op dinsdag 7 september een integrale handhavingsdag gehouden en meerdere controles op diverse locaties uitgevoerd. De controles vonden plaats na klachten van bewoners over drugsoverlast.

Politieagent op de rug

Samen met Stadstoezicht en de woningbouwvereniging zijn de gangen en kelderboxen van enkele flats in de wijk Oosterwei gecontroleerd. Hier waren klachten van drugsgebruik en meldingen van drugshandel over binnengekomen. In vier kelderboxen werd een lucht van verdovende middelen waargenomen en kleinere hoeveelheden hennep aangetroffen. In één kelderbox werd een kleine handelshoeveelheid van 70 gram hennep gevonden en enkele goederen die duiden op handel in softdrugs.

Aanhoudingen voortvluchtigen
Daarnaast is op diverse adressen in Gouda binnengetreden om enkele voortvluchtigen en gesignaleerden te achterhalen. Deze personen zijn nog niet aangetroffen, maar wordt verder naar gezocht.

Verkeerscontroles
Ook zijn op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden in de bebouwde kom. Bij deze controles werden geen bijzonderheden geconstateerd.

Meld drugsoverlast
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.

Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via Stichting M  0800 – 7000 doorgegeven.