Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie verdachten van ontvoering aangehouden

Gepubliceerd op:

Rotterdam en Barendrecht - De politie heeft op 6 juli en op 7 september drie verdachten van een beroving en gijzeling aangehouden. De mannen zouden in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni in Barendrecht hebben toegslagen. Het gaat om mannen van 19 jaar uit Rotterdam, 20 jaar uit Barendrecht en 15 jaar uit Rotterdam.

aanhouding

Het trio zou het slachtoffer uit Dordrecht tussen 23.30 en 00.30 uur op de parkeerplaats aan de Achterzeedijk in Barendrecht, vlakbij de kinderboerderij overvallen hebben. Ze mishandelden en bedreigden de man en duwen hem in zijn eigen auto. 
Tijdens de rit werd hij gedwongen zijn pincode en bankpas af te geven, waarmee de daders bij automaten aan de Putsebocht in Rotterdam-Bloemhof, maar ook in IJsselmonde en bij het gemeentehuis in Barenrecht geld van zijn rekening haalden. Uiteindelijk werd het slachtoffer uit zijn auto gezet en reed het trio met de Audi A3 weg.
De auto van het slachtoffer is terecht. De daders leken in eerste instantie spoorloos, maar dat bleek ijdele hoop. Onderzoek van de recherche leidde tot de aanhouding van de drie. Ze zitten vast en worden verhoord.