Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie deelt beelden overval supermarkt Eikenlaan Groningen

Laatst gewijzigd op:

Groningen - De politie roept de hulp van het publiek in om een overval op een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen op te lossen. De dader is op bewakingsbeelden vastgelegd en de politie maakt die beelden nu openbaar. Herkent u deze man? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of geef anoniem uw informatie door via M op telefoonnummer 0800-7000.

Vrijdagavond 27 augustus rond 21.30 uur komt een man gekleed in zwarte kleding de supermarkt aan de Eikenlaan binnen. Hij bedreigt de daar aanwezige personeelsleden met een zwart vuurwapen. Het is onbekend of het een echt of nepvuurwapen gaat. Vervolgens doet hij een greep in een kassalade en verdwijnt binnen een halve minuut weer naar buiten. Het is onbekend in welke richting hij is gevlucht. Gelukkig raakte niemand gewond.

De personeelsleden alarmeerden direct de politie. Agenten en rechercheurs voerden sporenonderzoek uit rondom de supermarkt en voerden een buurtonderzoek uit. Ook stelden zij de camerabeelden veilig. Hierop is de dader goed te zien. Hij heeft een normaal postuur, wordt geschat in de leeftijd van 16 – 26 jaar en is ongeveer 1.75 meter lang.

De man droeg de volgende kleding:

  • Zwarte jas met capuchon of muts
  • Zwarte gezichtsbedekking
  • Zwarte (trainings)broek
  • Zwarte schoenen met een witte zool
  • Blauwe latex handschoenen

Weet u wellicht meer?

Herkent u deze man? Of heeft u misschien iets gehoord of weet u iets dat in verband kan staan met deze overval?  De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of geef anoniem uw informatie door via M op telefoonnummer 0800-7000. Dit kan ook via het online tipformulier. Meer informatie over deze overval en het onderzoek vindt u op de Gezocht-pagina.

Update 27 september 2021:

Overval supermarkt Eikenlaan in Groningen dinsdagavond in Opsporing Verzocht

Vrijdagavond 27 augustus rond 21.30 uur vond er een overval plaats op een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen. Dinsdagavond zijn de beelden te zien in het programma Opsporing Verzocht.

De overval vond rond 21.30 uur plaats, de verdachte bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Het is onbekend of het om een echt of nepvuurwapen gaat.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 28 september om 21.20 uur te zien op NPO1. De herhaling is woensdag om 13.20 uur te zien op NPO1.