Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drie verdachten aangehouden na intrappen voordeur

Bewoners van de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom belden zaterdag rond middernacht de politie. Ze waren behoorlijk in paniek, want er waren meerdere mannen hun woning binnengedrongen.

De drie trapten de deur van de woning in en stonden daarna binnen. Vrij snel nadat ze gekomen waren, gingen ze ook weer weg. Er is niets meegenomen uit de woning, maar de deur en het kozijn raakten wel beschadigd. De bewoners maakten beelden van de drie mensen met hun telefoon.

Agenten gingen na de melding ter plaatse en reden via de Erasmuslaan naar de Antwerpsestraat. Daar zagen ze drie personen lopen. De politiemensen namen hun signalement in zich op en vervolgden hun weg naar het huis van de melders. Daar bekeken ze de beelden die gemaakt waren en kwamen tot de ontdekking dat de drie die zij net gepasseerd waren op de beelden stonden. Snel werd hun signalement doorgegeven aan de andere eenheden die op straat aan het werk waren en een klein ogenblik later konden de drie verdachten worden aangehouden. De geschrokken bewoners deden aangifte.

De verdachten, twee mannen van 24 en 26, en een vrouw van 25 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten ze nog vast. De verdachten hebben een onbekende woonplaats en staan niet ingeschreven in Nederland. Ze mogen zondag 21 augustus een verklaring afleggen over de feiten die hen ten laste worden gelegd.