Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee inbrekers aangehouden na tip getuige

Gepubliceerd op:

Roosendaal - De politie vraagt vaak of mensen hen willen bellen als ze een verdachte situatie waarnemen in hun omgeving. Zij zijn immers het beste bekend in hun eigen buurt en zien het vaak meteen als er iets niet pluis is. Zo ook zaterdagavond om ongeveer 22.20 uur aan de Jadedijk in Roosendaal.

Een alerte buurtbewoner zag iemand op het dak van een sporthal lopen. Hij vermoedde onraad en stelde de politie in kennis van zijn bevindingen. Agenten waren snel ter plaatse met een diensthond en een ladder. De ladder gebruikten ze om het dak van het complex op te klimmen.

Door een raam dat open stond riepen de agenten dat de politie voor de deur stond. Als de personen binnen niet meteen naar buiten zouden komen dan zou de hond worden ingezet, met het risico dat, bij niet meewerken, deze iemand zou bijten.

Dat lieten de inbrekers zich geen tweede keer zeggen. Twee mannen kwamen vervolgens naar buiten. De agenten hielden de twee aan en gingen vervolgens nog even een controle doen in het pand om te kijken of er toevallig niet nog meer personen binnen waren. Dat bleek niet het geval.

De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zitten ze nog vast. Ze worden zondag gehoord. Het gaat om een jongen van 17 en een man van 29, beide afkomstig uit Roosendaal.