Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Geweld tegen agenten in Breukelen, politie zoekt getuigen

In Breukelen werd kort na de jaarwisseling op de Broekdijk West bij het busstation een agent tegen het hoofd getrapt toen zij en haar collega’s een man wilden aanhouden. De politie komt graag in contact met getuigen.

Politieagenten in Oudejaarsnacht dat in de omgeving van het busstation in Breukelen zwaar vuurwerk werd afgestoken. Toen ze er een kijkje gingen nemen, zagen ze dat verschillende prullenbakken en verkeersborden waren vernield. Ook zagen zij een man vuurwerk afsteken. Toen ze uitstapten om hem aan te spreken, rende de man hard weg. Toen de agenten hem vervolgens wilden aanhouden, bemoeide de familie van de verdachte zich ermee.

Een agent kreeg, terwijl zij op de grond zat van van achteren en voor haar volkomen onverwacht enkele trappen en klappen tegen haar hoofd. Ook een tweede verdachte trapte tegen haar hoofd. Later in het ziekenhuis bleek dat zij een hersenschudding had opgelopen. Een andere collega liep een breuk in zijn hand op en moest ook in het ziekenhuis worden behandeld eveneens als een van de verdachten. Ook zijn er ernstige bedreigingen geuit naar de agenten. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden op verdenking van mishandeling en het bedreigen van politiemensen.

Het gaat om een 19-jarige man en een 49-jarige man uit Breukelen en een 26-jarige man uit Maarssen.  De verdachten maaken deel uit van een gezin. Ook de moeder van het gezin (50) moest zich vandaag (nieuwjaarsdag) melden omdat ook op haar gedrag het nodige viel aan te merken. Zij is gehoord voor haar aandeel en mocht daarna weer gaan. Het drietal zit nog vast. De politi o verlegt met het Openbaar Ministerie over  een eventuele voorgeleiding van het drietal. 

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Gedurende het incident waren veel mensen op straat die het gebeuren wellicht hebben gezien of hebben vastgelegd met hun moniele telefoon. 

Geweld tegen hulpverleners

Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners zoals gemeentelijke handhavers. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politieagenten en gemeentelijke handhavers werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren voor de veiligheid van ons allemaal.