Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Harddrugs aangetroffen in loods: vijf mannen aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Koudekerk aan den Rijn - In een onderzoek naar handel in verdovende middelen trof de politie dinsdag 28 december 2021 een grote hoeveel harddrugs aan in een loods aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

aanhouding, politieagent boeit verdachte, Foto: Korpsmedia politie

In de afgelopen maanden onderzocht de politie de handel in verdovende middelen. Op dinsdagmiddag 28 december deden agenten een inval in een loods aan de Lagewaard. Daar troffen zij meerdere voertuigen aan. In een van de voertuigen waren in verborgen ruimtes verdovende middelen verstopt. De voertuigen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. In de loods waren vier mannen aanwezig en zij zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en voorbereidende handelingen in het produceren van verdovende middelen. Het gaat om twee mannen uit Den Haag (49 jaar en 32 jaar), een 47-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 45-jarige man uit Dordrecht. Zij zitten op dit moment vast en woensdag beslist de rechter-commissaris of zij langer vast blijven zitten.

Vijfde verdachte aangehouden
Op maandagochtend 10 januari is in een woning in Nootdorp ook een vijfde verdachte in het onderzoek aangehouden. Deze 29-jarige man uit Delft wordt donderdag 13 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ondermijning
Samen met lokale, regionale en internationale partners draagt de politie bij aan de bestrijding van ondermijning. We doen onderzoek naar criminele activiteiten en personen die daarbij betrokken zijn. We proberen het OM voldoende bewijs aan te leveren om criminelen succesvol te vervolgen en crimineel vermogen af te pakken. We verstoren criminele bedrijfsprocessen en delen informatie met collega’s en partners.

Meldingen
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.