Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opnieuw aandacht voor poging doodslag Eindhoven in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Eindhoven - Vanuit de eenheid Oost-Brabant maandag 21 maart in Bureau Brabant wederom aandacht voor een poging doodslag aan de Boschdijk in Eindhoven. Verder zijn we op zoek naar de dader van een inbraak in Someren, die duidelijk in beeld is.

Poging doodslag Eindhoven
Het is niet de eerste keer dat we voor deze zaak in de media aandacht vragen. Een poging doodslag op een 52-jarige man uit Eindhoven, maar helaas is de dader nog niet gevonden. Het slachtoffer komt op zaterdag 9 oktober om iets voor twee uur ’s middags terug van een rondje op zijn racefiets. Hij arriveert met zijn fiets aan de hand, via de achterkant, in de centrale hal van zijn flatgebouw. In de hal spreekt het slachtoffer een man aan die tegen een deur staat te beuken die niet opengaat. Daarop ontstaat een woordenwisseling, die ontaard in een scheldpartij. Uiteindelijk vertrekt de man vertrekt op een fiets en het latere slachtoffer gaat terug de flat in. Als hij op de knop van de lift heeft gedrukt ziet hij dat de man is teruggekeerd met een groot mes in zijn hand. Hij roept iets tegen het slachtoffer en steekt dan op hem in. Het slachtoffer maant hem rustig te blijven en probeert zich tevergeefs te beschermen met zijn fiets. Na twee messteken vertrekt de dader weer. Later blijkt één van die steken zijn long te hebben geperforeerd doorboord.  We zijn dus nog steeds op zoek naar de dader van deze poging doodslag. We moeten hem vinden. Het slachtoffer is nog steeds doodsbang dat hij de man nog een keer op straat tegen gaat komen. Wie zet ons op het goede spoor!?

Woninginbraak Someren
Een woninginbraak op 23 december 2021 rond 19.00 uur aan de Waalseweg waarbij de inbreker verwoede pogingen doet om buiten beeld te blijven. Jammer genoeg voor hem, maar mooi voor ons, is hem dat niet gelukt. Hij staat er goed op. Het lukte hem wel om binnen te komen, waarbij hij behoorlijk wat schade aanrichtte. Wie herkent deze inbreker?

Bureau Brabant wordt elke maandagavond vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.