Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van gewapende overval op juwelier, mogelijk geschoten

Gepubliceerd op:

Roosendaal - Op woensdagochtend 11 mei, net voor 11.00 uur, vond een gewapende overval plaats op een juwelierszaak aan het Roselaarplein in Roosendaal. Meerdere daders overvielen de winkel. Het slachtoffer, een man die in de winkel aan het werk was, raakte lichtgewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Inmiddels is het rechercheonderzoek in volle gang. Politiemensen deden (en doen) ter plekke onderzoek en er zijn getuigen gehoord. Ook het slachtoffer heeft een verklaring afgelegd en heel erg veel mensen meldden zich bij de politie naar aanleiding van berichtgeving in de (sociale) media. Velen vertelden dat ze de vermoedelijke daders hadden zien rijden. De politie dankt hen dan ook heel hartelijk voor het meedenken en hoopt dat hun aanwijzingen ervoor zorgen dat de puzzel snel kan worden opgelost.

Scooter in brand
Uit de getuigenverklaringen bleek dat de daders met een onbekende buit zijn gevlucht op twee scooters. Zij reden vermoedelijk in de richting van de Tolberg. Even later volgde een melding dat er een scooter in brand zou staan op het Molenbeekpad. Dat is ook door agenten waargenomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de brandende scooter ook daadwerkelijk te maken heeft met de overval, maar dat wordt door de recherche zeker niet uitgesloten en meegenomen in het onderzoek.

Door getuigen werd bij het operationeel centrum gemeld dat er bij de overval was geschoten. Door de politie is ter plaatse onderzoek gedaan, maar hiervoor zijn nog geen aanwijzingen gevonden.

Politie kan niet alles melden
De politie kan veel vragen die er ongetwijfeld leven, niet beantwoorden. Dit komt deels omdat we de antwoorden nog niet hebben vanwege het feit dat het onderzoek nog draait, en deels komt dat omdat sommige informatie die bij ons bekend is, alleen maar bij de daders bekend is. Als we de daders aanhouden dan willen we verklaringen van hen opnemen en dan moet er eerder niet al informatie verspreid zijn. We kunnen dan ook op dit moment niet ingaan op het soort wapen/wapens dat er gebruikt is/zijn bij de overval, ook hebben we geen goed signalement van de daders en geven we geen informatie over de gebruikte scooters of de buit die de daders hebben meegenomen.

Vragen aan publiek
We willen tot slot wel graag wat vragen aan u stellen:

  • Hebt u iets gezien in de afgelopen paar dagen op het Molenbeekpad in Roosendaal dat verband kan houden met deze zaak. Op dat pad wandelen regelmatig mensen om bijvoorbeeld hun hond uit te laten, dus het zou goed kunnen dat hen iets is opgevallen dat daar normaal gesproken niet is.
  • Bent u getuige geweest van de overval en hebt u nog niet met de politie gesproken? Dan horen we graag welke informatie u voor ons hebt. U kunt zich melden via het algemene politienummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006).
  • Bent u in het bezit van camerabeelden waar iets op staat dat mogelijk met dit incident te maken kan hebben? Ook dan wordt u vriendelijk verzocht contact te leggen met de politie. Mogelijk kunnen uw beelden ons helpen.
  • Hebt u informatie die ons kan helpen om deze zaak op te lossen, maar wilt u liever niet met de politie praten, om wat voor reden dan ook, dan kunt u ook gegarandeerd anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000).
  • Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2022-119908.