Ga naar content

Korpschef Erik Akerboom

Namen voluit: Erik Steven Maria Akerboom
Geboren: 24 april 1961 te Lisse  
Burgerlijke staat: Getrouwd met Heleen Menger, 3 kinderen

Erik AkerboomErik Akerboom (1961) is per 1 maart 2016 benoemd tot eerste hoofdcommissaris van politie. Als korpschef geeft hij leiding aan de Nederlandse politie.

De heer Akerboom volgde van 1982 tot 1986 zijn politieopleiding aan de Nederlandse Politieacademie in Apeldoorn. Tevens doorliep hij de Leergang Politie Leiderschap. Daarnaast studeerde hij Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde hij een doctoraal Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Akerbooms politieloopbaan begon in Utrecht, waar hij onder meer chef van het wijkteam Binnenstad was. Hij raakte als adviseur betrokken bij de herziening van het politiebestel in 1993. Als districtschef gaf Akerboom leiding aan het district Vecht en Venen en verder was hij hoofd Regionale Recherche Ondersteuning.

Na zijn tijdelijke overgang naar de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in 1998, waar hij directeur Democratische Rechtsorde was, volgde in 2003 zijn benoeming tot korpschef Brabant-Noord. Tussen 2009 en 2012 vervulde Akerboom de functie van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Vanaf 1 december 2012 tot aan de benoeming tot korpschef fungeerde Akerboom als secretaris-generaal van het Ministerie van Defensie. Bekijk zijn volledige Curriculum Vitae. Het CV is ook in het Engels beschikbaar.

Rechtenvrije foto's

(klik op de foto voor een groter formaat) 

Liggend 

Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom

Staand

Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom Erik Akerboom


Erik Akerboom is 23 maart beëdigd. Lees meer over deze ceremonie en bekijk hieronder de film van de installatie.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=m3ap4ICiQbI