Ga naar content

Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen

De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen we een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.

Checkfunctie

Via de checkfunctie op deze pagina kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die wij in beslag genomen hebben.  Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u doorgaans binnen enkele minuten een e-mail van de politie. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).

Let op! 

Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail van ons. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die wij in beslag genomen hebben. Maar: uw computer kan besmet zijn (geweest) door een ander botnet dat we nog niet opgerold hebben. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden en controleer ook andere checksites. Bijvoorbeeld deze: haveibeenpwned.com.