Ga naar content

Blog: Jacht op bagagedieven

koffers en tassen

De jacht is geopend! Vandaag gaan we achter een aantal bagagedieven aan die telkens toeslaan in hotels. Een collega heeft een kenteken van de huurauto die de dieven gebruiken om de hotels langs te gaan. Een andere collega heeft aangiften en camerabeelden gevonden die aan dezelfde dadergroep te linken zijn.

Hoewel we met z'n tweeën erop af gaan en geen uniform dragen, zijn we vastbesloten om de drie verdachten te vinden en aan te houden. We hebben ondertussen wat meer gegevens van de auto en het verhuurbedrijf. Toch blijft het lastig om te traceren waar de dieven zich precies bevinden. Dan wordt de huurauto in de buurt van een hotel in het zuiden van de stad gezien. Geüniformeerde collega’s springen bij en weten de auto staande te houden. Er zit één verdachte in de auto. De andere twee zijn vermoedelijk in het nabijgelegen hotel bezig. Ik vraag of de collega's snel het hotel in kunnen gaan om de andere twee verdachten op te vangen. Helaas zijn die al vertrokken.

Wat nu? We kunnen alleen de chauffeur aanhouden, maar die heeft het minste aandeel in de diefstallen. ‘We besluiten de gok te nemen om hem te laten gaan en de man ondertussen heimelijk te volgen. Misschien kan hij ons naar de andere twee dieven leiden.

We krijgen we het voor elkaar om de man te blijven volgen, ondanks dat hij  verschillende afschudrondjes maakt en zijn auto ver van zijn woning parkeert. Hij pikt echter niet zijn handlangers op. Nadat we de man bijna een uur achtervolgd hebben, zie ik hem uiteindelijk een flatgebouw in lopen en met de lift naar de bovenste etage gaan. Als ik vanaf de begane grond zicht wil krijgen op de galerij, om zo te achterhalen waar hij woont, is hij ineens verdwenen. Tja, ik weet nu de flat, de etage, maar welke woning is het nu? Ga ik overal aanbellen?

We besluiten om nog langer te wachten omdat we hopen dat verdachte nummer twee en drie ook naar dit adres toekomen. Na een uur wachten zie ik een man naar de flat lopen met een stokbrood onder zijn arm. Wanneer ik hem op straat bewust passeer, zie ik dat het om één van de handlangers gaat. Bingo! Ook hem zie ik de lift in gaan, maar inmiddels heb ik een goede plek gevonden om op de galerij te kijken. Nu kom ik erachter waar de bagagedieven verblijven.

We nemen contact op met de collega’s in uniform en doen een instap in de woning. Gelukkig treffen wij naast de drie verdachten ook gestolen buit aan van verschillende bagagediefstallen.  Zo kunnen we vijf diefstallen aan hen linken. Wat een voldaan gevoel geeft dat!

Reageren

Reageren op dit politieverhaal? Vul het reactieformulier hieronder in. De reactie gaat naar de auteur, die eventueel contact opneemt.

  • Stap 1Invoeren(huidige stap)
  • Stap 2Controleren
  • Stap 3Verzenden

Stap 1: Invoeren

Jouw reactie
# tekens resterend