Ga naar content

Brandstichting en vernieling - Kerkstraat - Nieuw-Beijerland

Al begin januari berichtten we over een incident aan de Achterstraat in Nieuw-Beijerland. Hier raakten twee politieagenten gewond, nadat zij werden bekogeld met zwaar vuurwerk. In totaal zijn er voor het incident aan de Achterstraat acht aanhoudingen verricht. Maar, ook op andere locaties in Nieuw-Beijerland was het in de dagen rondom de jaarwisseling onrustig. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten van een incident aan de Kerkstraat op 30 december, waarbij een koelkast in brand werd gestoken. Ook is de recherche op zoek naar getuigen van een incident -ook op de Kerkstraat- op 1 januari, waarbij jongeren een aanhanger in het vuur probeerden te duwen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zondag 30 december 2023 reden agenten van basisteam Hoeksche Waard rond 23.15 uur door de straten van Nieuw-Beijerland. Op de kruising van de Kerkstraat met de ’s-Gravenweg zagen agenten op een parkeerplaats een koelkast in brand staan. Een groep van ongeveer tien jongeren rende weg. Vlak daarna zagen agenten dat er vuur uit de koelkast kwam en weer een paar seconden later ontplofte de koelkast. Het gevolgd hiervan was een grote vuurbal. Scherven van deze koelkast kwamen in de omgeving terecht. De klap was voelbaar voor de agenten die bij de ontploffing aanwezig waren. Ook veroorzaakte één van de rondvliegende scherven een kapotte voordeurruit bij een buurtbewoner.

Ook op 1 januari net nadat het nieuwe jaar begonnen was, was het raak in Nieuw-Beijerland. Surveillerende agenten waren aanwezig op de Kerkstraat ter hoogte van de Plus. Er was een groot vuur gemaakt op de parkeerplaats aan de Kerkstraat. Rondom dit vuur stonden grote groepen mensen. Jeugd, maar ook ouders met kinderen.

Enige tijd later, rond 00.45 uur werd er zwaar vuurwerk in het vuur gegooid. Dit veroorzaakte harde klappen. Iets later kwam een groep jongeren aangerend met een aanhanger met daarin hout en autobanden. De jongeren probeerden de aanhanger -ondanks de aanwezigheid van agenten en handhaving- in het vuur te duwen. Hulpverleners wisten te voorkomen dat de aanhanger in vlammen opging.

Ook bij dit incident zijn agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Het gevolg: zere oren, een brandgat in het uniform van een collega en vooral ook een heel onveilig gevoel voor de hulpverleners ter plaatse.

Vragen

Voor beide incidenten zijn nog geen aanhoudingen verricht. De recherche komt er graag achter wie er verantwoordelijk waren voor de incidenten. Wie weet meer van deze incidenten af? Of was je zelf bij (één van) deze incidenten betrokken? Dan komt de politie graag met u in contact.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening