Ga naar content

Mishandeling - Neptunusplein - Amersfoort

De politie onderzoekt een mishandeling die vrijdag 3 mei rond 15.00 uur nabij een winkel aan het Neptunusplein in Amersfoort plaatsvond. De politie is daarbij op zoek naar getuigen van het incident.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Omstreeks 15.00 uur die middag liep een 64-jarige vrouw over het Neptunusplein en wilde de nabijgelegen supermarkt in gaan. Voor de deur stonden twee meisjes die aan het collecteren waren. Volgens het slachtoffer vroegen de meisjes aandacht en geld voor slachtoffers in Palestina van het conflict in het Midden-Oosten. Hierbij ontstond een woordenwisseling tussen de 64-jarige vrouw en de twee meisjes. Het slachtoffer verklaart dat zij daarbij uit het niets door de twee meisjes werd geslagen en mishandeld en daarbij ook hard aan haar haren was getrokken. Het slachtoffer maakte nadien melding bij de politie van het incident waarop de politie een onderzoek startte. Een surveillance-eenheid stelde na het ontvangen van de melding een 1e onderzoek in. Bij de betreffende supermarkt waren de twee meisjes echter niet meer aanwezig. 

De politie stelt een nader onderzoek in, daarbij zijn inmiddels camerabeelden van de ingang van de supermarkt bekeken waarop het incident te zien is. Het gaat daarbij om twee meisjes van ongeveer 17 jaar waarvan een van hen een witte hoofddoek droeg met daarbij een witte jas.

De politie roept getuigen op van het incident dat vrijdagmiddag 3 mei voor de supermarkt plaatsvond op om zich te melden. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

De politie roept daarnaast beide nog onbekende verdachten op zich te melden op het politiebureau.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening