Ga naar content
Mijn buurt: 
1949 +5.0km
    Verander locatie

    Wie herkent deze verdachten?

    Een verdachte haalt met een gestolen pinpas drie I-phones op in een telefoonwinkel, pint ook een groot bedrag en neemt tal van dierbare sieraden mee van een 82-jarig vrouwelijk slachtoffer uit Beverwijk. Wie herkent hem?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De 82-jarige vrouw uit Beverwijk wordt 14 december afgelopen jaar rond kwart over vier 's middags opgebeld door iemand die zegt rechercheur bij de politie te zijn. Hij belt, omdat er – zogenaamd, zo blijkt achteraf – met het verhaal dat boeven in haar buurt actief zijn. Hij geeft het advies om alle waardevolle spullen in zijn politieklus veilig te stellen. Diezelfde dag komt om 5 uur ene Casper aan de deur voor de spullen. Het slachtoffer heeft op dat moment nog steeds iemand aan de telefoon die hem doorverbindt met ene Gerda van de Rabobank. Daarna begint de ellende voor het slachtoffer.

    De zogenaamde politierechercheur haalt bij de mevrouw bankpasjes van de Rabobank en ING met pincodes op. Net zoals geld uit de kluis - zo'n 4 duizend euro. Verder geeft ze hem een gouden horloge, gouden armbanden en gouden trouwringen mee. En in die ringen staat onder meer de datum 3 mei. 
    Ook wordt vervolgens geld uit de muur getrokken: voor duizenden euro's. Dat gebeurt bij een geldautomaat in Amsterdam. De man pint, terwijl hij steeds op zijn telefoon kijkt. Waarschijnlijk om de pincode af te kijken. hij is gekleed in een jas met het merkteken van Lacoste op de borst ter hoogte van de hartstreek.


    Daarnaast worden met de buitgemaakte pas drie Apple telefoons gekocht. Dat doet de verdachte met een capuchon op in de winkel. Hij kijkt tijdens de bestelling voortdurend op zijn telefoon en belt tussendoor met iemand anders en loopt ook nog langere tijd weg uit de winkel.

    Er is een signalement van die laatste verdachte:
    De man is tussen de 40 en 50 jaar oud, is donker getint en is aan de forse kant. Hij heeft kort zwart haar en dikke lippen.
    Verder heeft hij een hangende onderlip. Daardoor zie je de roze binnenkant ervan en heeft hij een erg lange zwarte jas aan tot over zijn kont. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden aan het afschrijven van ruim 7 duizend, een behoorlijk bedrag voor het oudere slachtoffer!

    De bewegende beelden van de verdachten zijn uitgezonden op BureauNH, zie hier het item. Hier is ook de stem van de tweede verdachte te horen.

     

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening