Ga naar content

Liquidatie Mohammed El Mayouri

Vrijdagnacht 21 maart 2014 was Mohammed El Mayouri met vrienden in waterpijpcafé Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Hij stapte rond 02.00 uur de zaak uit en werd om de hoek op de Karperweg onder vuur genomen. Hulpdiensten rukten uit om te kijken of Mohammed nog te redden viel, maar hij overleed ter plaatse.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het waren twee mannen gekleed in donkere jassen met een grote bontkraag die reden in een zwarte Volkswagen Golf.

Uitgebrande VW GolfVluchtauto
Meteen na de moord werd de Volkswagen Golf in brand gestoken en achtergelaten op de Sloterweg, vlak naast de politieschool.

Ambulancepost
Na de moord zijn er twee mannen naar de ambulancepost daar vlakbij gerend om hulp te halen. Eén daarvan heeft de politie gesproken, de andere man nog niet.

VW GolfDiefstal auto
De Volkswagen Golf is in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart gestolen vanaf de Amsterdamse Brouwersgracht. De auto had toen het kenteken 32-NPS-6.

Diefstal kenteken
Er zat een ander kenteken op toen de auto uitgebrand werd teruggevonden, namelijk 52-XGF-8. Die platen zijn in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart gestolen vanaf een zwarte Golf op het Henriëtte Roland Holsthof in Weesp.

Karperweg
Getuigen hebben verteld dat de zwarte Golf al zo’n anderhalf uur voor de moord op de Karperweg parkeerde aan de rechterkant, ongeveer ter hoogte van de nummers 13 en 15. De politie wil graag weten wie hem daar vanaf ongeveer 00.30 uur die nacht heeft gezien.

Wegrijden
Er is tien minuten voor de moord, om 01.50 uur, in ieder geval een auto die vlak voor de Golf geparkeerd stond weggereden. Neem contact op met de politie als u daar in zat of als u de Golf met gestolen kenteken 52-XGF-8 daar heeft gezien.

VluchtrouteVluchtroute
Na het schieten rijden de daders weg via waarschijnlijk de volgende route: van de Karperweg naar de Karperstraat, via de Pieter Lastmankade, rechtsaf de Amstelveenseweg op richting Stadionplein. Voor het viaduct gaan ze dan de A-10 op richting Den Haag, op de A4 nemen ze de afslag Sloten. Ze slaan rechtsaf de Anderlechtlaan op, gaan bij de rotonde rechtsaf de Sloterweg en daar even naast de ingang van de politieschool parkeren ze de Golf en steken ze hem in brand.

Vragen:

1.    Wie is er op vrijdagnacht 21 maart 2014 getuige geweest van de liquidatie van Mohammed El Mayouri op de Karperweg in Amsterdam?

2.    Wie heeft er meer informatie over de daders?

3.    Wie herkent zichzelf in de getuigenoproepen?

4.    Wie is er rond 02.20 uur getuige geweest van het in brand steken van de Volkswagen Golf op de Sloterweg in Amsterdam?

5.    Wie heeft er gezien hoe de daders verder zijn gevlucht?

6.    Wie is er in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart getuige geweest van de diefstal van de Volkswagen Golf vanaf de Amsterdamse Brouwersgracht?

7.    Wie is er in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 maart getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten 52-XGF-8 vanaf een zwarte Golf op het Henriëtte Roland Holsthof in Weesp?

8.    Wie heeft de zwarte Golf met één van de kentekens tussen 3 maart en vrijdagnacht 21 maart ergens zien staan of rijden?

9.    Wie heeft de zwarte Golf vanaf ongeveer 00.30 uur op de Karperweg ter hoogte van de nummers 13 en 15 gezien?

10.    Wie heeft de zwarte Golf ergens op de vluchtroute gezien?

Tips
Heeft u meer informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in of neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Liquidatie Mohammed El Mayouri