Ga naar content

Liquidatie Tarik El Idrissi

Op vrijdagochtend 31 januari iets na 07.30 uur zit Tarik El Idrissi (31) in zijn auto aan de Den Helderstraat in Amsterdam Noord. Ineens komen er twee mannen vanuit een grijze Golf GTI op hem aflopen en wordt er meerdere keren gericht op Tarik gevuurd. Ambulancepersoneel kan niets meer voor hem betekenen. Tarik sterft ter plekke. De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Tarik El Idrissi was een vader van drie kinderen (9, 7 en 2). Hij was lange tijd een van de beste kickboksers van de wereld in de gewichtsklasse tot zeventig kilo. In 2007 breekt hij tijdens een gevecht in de Amsterdam Arena voor een tweede keer zijn been en het herstel duurt lang. Er komt een voortijdig einde aan zijn sportcarrière.

Foto slachtoffer Tarik El Idrissi

In de jaren na zijn sport gaat het mis en Tarik raakt verstrikt in het criminele circuit, al doet hij er alles aan om dat verborgen te houden voor zijn naaste omgeving.

De laatste dag van Tarik

Training

Donderdag 30 januari brengt Tarik El Idrissi aan het begin van de avond zijn oudste zoon naar zijn voetbaltraining. Na de training levert hij zijn zoon af op de Kramatweg in Amsterdam Oost. Tarik en zijn gezin logeren daar tijdelijk bij familieleden, omdat er in hun eigen huis wordt geschilderd.

Wok on Fire

Tussen 20.00 en 22:30 uur is Tarik in het restaurant Wok on Fire, in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West. De politie wil heel graag met iedereen in contact komen die daar die avond ook is geweest.

Restaurant Wok on Fire, Jan Evertsenstraat

Onbekende man

Hij gaat weg bij het restaurant en de politie heeft vernomen dat er daarna, die donderdagavond 30 januari ergens rond 22.30 uur, een mogelijk Marokkaanse man bij Tarik in zijn grijze Opel Astra met het kenteken 34-NPD-7 zou zijn ingestapt en dat hij daar een tijdje is blijven zitten. Die man is nog niet getraceerd en de politie wil hem heel graag spreken.

Soortgelijke Opel Astra van Tarik

Instappen

De man kan nog in de buurt van het restaurant aan de Jan Evertsenstraat zijn ingestapt, misschien dat hij daarvoor ook in het restaurant heeft gezeten. Maar het kan bijvoorbeeld ook ergens op de route naar het tankstation zijn gebeurd.

Tanken

Een kleine 10 minuten later, om 22.40 uur, gooit de oud-kickbokser de tank vol van zijn grijze Opel Astra bij het Texaco tankstation aan de Marnixstraat. Dit tankstation is dichtbij het hoofdbureau van de politie in Amsterdam Centrum.

Tankstation Texaco aan de Marnixstraat

Tijdelijk adres

Hij is waarschijnlijk na het tanken rond 23.00 uur aangekomen op zijn tijdelijk adres op de Kramatweg in Amsterdam Oost, waar hij de nacht doorbrengt met zijn vrouw en kinderen. De politie wil graag weten wie hem daar heeft gezien of bij zijn vertrek daar de volgende ochtend vrijdag 31 januari voor 07.30 uur.

Kramatweg in Amsterdam Oost

De fatale ochtend

Schietincident

De volgende ochtend rijdt Tarik al vroeg naar zijn eigen huis om de deur open te doen voor de schilders. Maar zo ver komt het niet: bij zijn huis in de Den Helderstraat in Amsterdam Noord wordt hij, zittend in zijn auto, onder vuur genomen door twee mannen. Deze mannen vluchten daarna in een grijze Volkswagen Golf GTI. Tarik El Idrissi komt om het leven.

Dader 1

De schutter die aan de bestuurderskant stond, was vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, tussen de 20-45 jaar oud, in het donker gekleed, waaronder een waarschijnlijk zwarte jas met capuchon over zijn hoofd en hij droeg een sjaal tot net over de neus.

Dader 2

De andere dader stond aan de andere kant van de auto. Hij was tussen de 20-45 jaar oud en droeg een bivakmuts en donkere kleding.

Soortgelijke Volkswagen Golf GTI

 

Volkswagen Golf

Beiden zijn ingestapt in een zilverkleurige/grijze Volkswagen Golf GTI met winterbanden en zwarte velgen zonder wieldoppen. Kort voor de moord, in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 januari, is de Volkswagen Golf gestolen vanaf de Cas Orthuyskade op IJburg.

Cas Oorthuyskade op IJburg

Kort na de moord op vrijdag 31 januari is de auto brandend teruggevonden in de Hilverbeekstraat en dat is niet ver rijden van het woonadres van het slachtoffer. De meest logische route van de Den Helderstraat, waar Tarik woonde, naar de Hilverbeekstraat waar de auto brandend werd teruggevonden, is via de Waalenburgsingel.

Uitgebrande Volkswagen Golf

 

Verdachte auto

Rond het tijdstip van de moord zou er op de Volendammerweg, dat is vlakbij de straat waar Tarik is doodgeschoten, een donkere auto hebben gestaan die de grootte had van een Opel Astra. Die was op zo’n manier geparkeerd dat er direct mee weggereden kon worden. De politie wil weten wie die auto nog meer heeft gezien en weet wie er in zat.

Vragen

De politie heeft de volgende vragen:

 • Wie is er op vrijdagochtend 31 januari 2014 iets na 07.30 uur getuige geweest van de moord op Tarik El Idrissi (31) in zijn auto aan de Den Helderstraat in Amsterdam?
 • Wie vermoedt, mogelijk aan de hand van het signalement, wie de daders zijn of heeft andere informatie over ze?
 • Wie heeft er meer informatie over een mogelijk motief?
 • Wie is er op donderdag 30 januari tussen 20.00 en 22:30 uur bij wokrestaurant Wok on Fire in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West geweest?
 • Wie is de mogelijk Marokkaanse man die op donderdagavond 30 januari ergens rond 22.30 uur bij Tarik in zijn grijze Opel Astra, met het kenteken 34-NPD-7, zou zijn ingestapt?
 • Wie heeft de man bij Tarik in de auto zien instappen?
 • Wie heeft Tarik op donderdag 30 januari om 22.40 uur zien tanken bij het Texaco tankstation aan de Marnixstraat in Amsterdam Centrum?
 • Wie heeft Tarik na het tanken rond 23.00 uur zien aankomen op zijn tijdelijk adres op de Kramatweg in Amsterdam Oost?
 • Wie heeft hem op vrijdagochtend 31 januari voor 07.30 uur vanaf de Kramatweg zien vertrekken?
 • Wie heeft er rond de plek van zijn tijdelijke adres op de Kramatweg of zijn huis aan de Den Helderstraat iets opvallends of afwijkends gezien wat met de moord te maken zou kunnen hebben?
 • Wie heeft de daders zien wegvluchten in een grijze Volkswagen Golf GTI?
 • Kort voor de moord, in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 januari, is de Golf gestolen vanaf de Caso Orthuyskade in IJburg West. Wie is er in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 januari getuige geweest van de diefstal van de Golf vanaf de Cas Orthuyskade op IJburg in Amsterdam?
 • Wie is er kort na de moord op vrijdag 31 januari getuige geweest van het in brand steken van de auto op de Hilverbeekstraat?
 • Wie heeft de grijze Golf GTI vanaf het moment van de diefstal gezien?
 • Wie heeft de auto gezien op de route vanaf de Den Helderstraat naar de Hilverbeekstraat, mogelijk op de Waalenburgsingel?
 • Wie heeft er rond het tijdstip van de moord op de Volendammerweg een donkere auto zien staan die de grootte had van een Opel Astra en/of weet wie er in zat?
 • Wie heeft Tarik donderdagavond 30 januari in Amsterdam gezien en/of gesproken?

Tips

Heeft u antwoord op enkele vragen of andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via de Team Criminele Inlichtingen op 079-345 8999.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Liquidatie Tarik El Idrissi