Ga naar content

Moord Andy de Heus

De politie heeft samen met het Openbaar Ministerie een onderzoek ingesteld naar de lange tijd vermiste Andy de Heus. Na een intensief onderzoek door een rechercheteam is in februari 2016 het lichaam van de vermoorde Andy aangetroffen in Stevensweert. Het onderzoek is nog altijd lopende.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Andy verliet dinsdagavond 18 december 2012 omstreeks 18.45 uur zijn woning in Echt. Hij was destijds 30 jaar oud. Hij vertrok in een grijze Volkswagen Caddy. Na zijn vertrek is er niets meer van hem vernomen. Uit het ingestelde onderzoek bleek later dat deze bestelauto uitgebrand is aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Andy is een man van ongeveer 1.80 m. lang, met donkerblond haar en blauwe ogen.

Wat is er allemaal al gedaan in dit onderzoek?

De politie is na de vermissing gestart met een onderzoek om te achterhalen waar de vermiste Andy de Heus is gebleven. In januari 2013 is in het Julianakanaal ter hoogte van Roosteren gezocht naar de auto. Die bleek er niet te liggen. Later bleek dat de bestelauto kort na de vermissing uitgebrand is teruggevonden in België.

Begin december 2015 werden er in en rondom enkele woningen op een park in Stevenweert door medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan, dat heeft niet geleid tot het terugvinden van de vermiste man. Hierbij hebben wij ondersteuning gekregen van speurhonden en hun begeleiders van de Landelijke Eenheid. Daarnaast is door kenners van het Advanced Search Team (AST) van Defensie, met specialistische apparatuur inspectie verricht.

Door het onderzoeksteam werden er in januari 2016 twee verdachten aangehouden verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Begin februari is een derde verdachte aangehouden. Half februari is de politie gestart met een zoekactie met sonarapparatuur en speurhonden op enkele visvijvers in Stevensweert. Daar is ook een stoffelijk overschot aangetroffen, waarvan bij nader onderzoek op vrijdag 19 februari 2016 is vastgesteld dat het gaat om de lange tijd vermiste Andy de Heus.

Het rechercheonderzoek is momenteel nog lopende, eventuele tips voor het onderzoeksteam blijven uiteraard welkom.

Waar kan ik terecht met tips?

Mensen met informatie over deze zaak kunnen zich melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. Personen die liever anoniem informatie over het onderzoek naar de vermissing van Andy de Heus doorgeven, kunnen via 0800-7000 terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Het Team Criminele Inlichtingen is bereikbaar via telefoonnummer 079 - 3458 999.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Moord Andy de Heus