Ga naar content

Hilversum: ’s nachts doodgestoken tijdens hond uitlaten

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op zondag 20 januari 2002 werd de 72-jarige Martien van der Meijs doodgestoken. Toen hij die zondagnacht rond 00.40 uur vlakbij zijn huis aan de Admiraal de Ruyterlaan zijn hondje uitliet, stak een onbekende hem in zijn rug.

Op meerdere plaatsen gestoken

Een overbuurman hoorde Martien gillen en belde direct de politie. Martien bloedde hevig en werd gereanimeerd door mensen van de ambulance en de politie. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar. Toen bleek dat hij op meerdere plaatsen was gestoken.

Dader nog onbekend

In de buurt van de plek waar Martien van der Meijs was neergestoken, hing een camera. Op die beelden is rond het tijdstip van de steekpartij een onbekende man met een lichte broek en een donker jack te zien. Nog steeds is niet bekend wie die man is. Weet u het? Of bent u het? Of heeft u andere informatie die ons in deze zaak kan verder helpen. Laat het ons weten.

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 10 januari 2017. 

Bekijk ook de bewakingsbeelden

Beloning

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van € 20.000,- uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot opsporing, aanhouding en berechting van de dader.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening