Direct naar de inhoud

Cold Case: Sjaak Gerwig (18) werd dood gevonden bij Utrecht

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Achttien was hij nog maar. Sjaak Gerwig uit Utrecht stond bekend als rustig, vrolijk en vriendelijk. Hoe kon het dan dat hij in 1995 zo bruut om het leven werd gebracht? Op deze pagina lees je alles over het onderzoek naar de dood van Sjaak. En we vertellen hoe je ons kunt helpen om de zaak op te lossen.

Toedracht

Liep Sjaak de betreffende avond van woensdag 29 maart 1995 net de verkeerde tegen het lijf? Of was het een geplande actie? Had iemand het op Sjaak voorzien? En zo ja, waarom moest Sjaak dan dood? Met die vragen kampen de nabestaanden van Sjaak nu al tientallen jaren. Sjaak liep vanuit zijn huis aan de Rijnlaan die avond in maart nog even langs zijn vriendin verderop in de wijk aan de Baarsstraat. Hij zou daarna weer naar huis gaan maar daar kwam hij nooit aan. Vermoedelijk is hij dezelfde avond al om het leven gebracht. Op 2 april werd hij dood gevonden bij Laagraven in het water tussen Utrecht en Houten. Hij bleek met geweld om het leven gebracht.

Zaak heropend

Naar aanleiding van nieuwe specifieke informatie heeft de politie de zaak heropend. Zo doet de politie op dit moment uitgebreid onderzoek naar het scenario dat Sjaak een financieel conflict had met iemand in de wijk. Dit zou de aanleiding kunnen zijn geweest voor zijn dood. Het was al bekend dat Sjaak de laatste maanden van zijn leven regelmatig gokte. Het verhaal gaat dat Sjaak wist hoe je aan een xtc-pil moest komen, maar daar is in het onderzoek nooit iets over komen vast te staan. Uit de nieuwe informatie is ook op te maken dat er meer mensen moeten zijn die iets weten over de dood van Sjaak. Het is voor de politie cruciaal dat iedereen die iets weet zich alsnog meldt. Het is nooit te laat om te praten.

Beloning: 30.000 euro

Het Openbaar Ministerie heeft de beloning in de zaak van Sjaak Gerwig verhoogd naar 30.000 euro. Het onderzoeksteam hoopt van harte dat tipgevers zich melden met hun informatie.  Tips zijn welkom via de opsporingstiplijn 0800-6070. Als tipgevers willen dat hun identiteit wordt afgeschermd in het onderzoek, kan ook contact worden gezocht met het Team Criminele Inlichtingen via nummer: 088 - 661 77 34. Meer info, lees ook de krant

Vragen aan het publiek

De politie heeft de volgende vragen aan het publiek:

  • Wie weet wat er met Sjaak Gerwig gebeurd is die avond?
  • Wie weet waarom Sjaak dood moest?
  • Wie heeft of hebben Sjaak om het leven gebracht?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening