Ga naar content

Wie is tweede verdachte in moordonderzoek Caroline van Toledo?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op zaterdagochtend 3 september 2005 werd in het recreatiegebied Kruininger Gors in Oostvoorne een uitgebrande auto aangetroffen. In de kofferbak van deze auto werd het stoffelijke overschot aangetroffen van de 35-jarige Caroline van Toledo.

De zaak

Caroline woonde in Oostvoorne in een bungalow pal naast het huis van haar ouders. Haar vrije tijd bracht ze het liefst door met haar familie, haar twee paarden en haar hond. Op vrijdag 2 september 2005 is Caroline na haar werk gaan paardrijden. Ook heeft ze waarschijnlijk haar hond uitgelaten. Daarna zal ze zijn gaan slapen. Die nacht na 05.00 uur, het is dan zaterdag 3 september, staat Caroline’s blauwe Opel Astra plotseling niet meer naast, maar ineens vóór haar huis. Ook brandt er licht en staat het ijzeren hek open. Ruim een half uur later wordt gezien dat haar huis aan de Molendijk in brand staat. Haar auto is weg. Deze wordt om ongeveer 06.30 uur teruggevonden bij het recreatieterrein Kruininger Gors in Oostvoorne. De uitgebrande auto met het stoffelijk overschot van Caroline stond op het afgelegen fietspad bij de Heindijk, achter het monument De Kogeloven.
In deze zaak zijn verdachten aangehouden, maar tips zijn nog steeds welkom.

Verdachte aangehouden

De politie heeft woensdag 26 juli een 40-jarige man uit Brielle aangehouden voor de moord. De man die is aangehouden, is de man die in 2007 ook al werd aangehouden en tot juni 2008 al heeft vast gezeten op verdenking van de moord op de vrouw. Hij is nu opnieuw aangehouden op grond van nieuw onderzoek. De man is vrijdag 28 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog steeds vast. Lees meer hierover in het persbericht van het Openbaar Ministerie.

Tweede verdachte

In Opsporing Verzocht van dinsdagavond 29 augustus werd opnieuw aandacht besteed aan de moord op Caroline van Toledo.  Naast de aanhouding van de Briellenaar is er nieuw technisch onderzoek gedaan op oude sporen. Dat leidt nu tot de conclusie dat er nog iemand anders betrokken is geweest bij de moord op Caroline.

In Opsporing Verzocht worden beelden getoond van de persoon die met de pas van Caroline van Toledo heeft gepind. Deze beelden zijn eerder getoond en dat heeft geen namen opgeleverd. Mogelijk dat het tijdsverloop én de nog steeds uitstaande beloning van 15.000 euro die door de Hoofdofficier van justitie is uitgeloofd nu wel mensen die iets weten over de streep trekt. De beelden zijn terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=_RTDobuYNpkhttps://www.youtube.com/watch?v=_RTDobuYNpk

Wie informatie heeft kan bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening