Ga naar content

Zwaar ongeval na keien op wegdek Schijndel

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update zondag 28 januari 2018: Verdachten voorgeleid

De drie verdachte jongeren uit Schijndel die op 26 en 27 januari zijn aangehouden in het onderzoek naar het tragische ongeluk veroorzaakt door een kei die op de Schijndelse Structuurweg is gelegd, worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dit weekend investeerde het rechercheteam volop in de verhoren met de aangehouden verdachten. Met de aanhouding van de twee 17-jarigen en de 19-jarige uit Schijndel verwacht het team alle verdachten in beeld te hebben in verband met de poging doodslag door het doelbewust op de weg leggen van een kei. Ze zitten vast en worden maandag 29 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Update zaterdag 27 januari 2018 avond: Derde aanhouding

In de loop van de middag werd zaterdag 27 januari een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het tragische ongeluk op de Schijndelse Structuurweg in juni vorig jaar.

In de ochtend pakten we een 19-jarige verdachte uit Schijndel op in zijn woning. Gaandeweg het onderzoek kwam een derde verdachte in beeld. Ook een 17-jarige jongen uit Schijndel. Hij werd zaterdagmiddag thuis aangehouden. Het drietal zit vast voor verder onderzoek.

Tijdlijn TGO Schijndel zaterdagavond 27-01-2018

Update zaterdag 27 januari 2018 ochtend: Tweede aanhouding

We hebben zaterdag 27 januari een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de ernstige aanrijding veroorzaakt door een kei op de weg in Schijndel. De eerste verdachte die vrijdag werd aangehouden zit nog steeds vast.

De tweede verdachte is een 19-jarige inwoner van Schijndel. Hij is bevriend met de 17-jarige Schijndelnaar die vrijdag werd aangehouden. Beiden worden verdacht van poging doodslag door het opzettelijk neerleggen van een kei op de Structuurweg in Schijndel in de nacht van 23 op 24 juni, waardoor een ernstige aanrijding ontstond. Hierbij raakte de Schijndelse Tynni Habraken zwaar gewond.

DNA
Er is stevig geïnvesteerd op het onderzoek naar het gevonden DNA, met als resultaat dat er bruikbare DNA-sporen naar voren kwamen die ons verder hielpen in het onderzoek. We kregen namelijk een DNA-match met de eerste verdachte die we vrijdag aanhielden.

Onderzoek
De twee verdachten zitten vast voor het verdere verloop van het onderzoek. Het rechercheteam heeft hard gewerkt om deze verdachten op het spoor te komen. “We hebben alle mogelijke invalshoeken bekeken en deze onderzocht, gebruik gemaakt van forensische specialismes in het bijzonder op DNA-gebied om bruikbare sporen naar boven te halen en met regelmaat aandacht gevraagd voor de zaak in onze opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Uiteindelijk bracht dit ons op het spoor van deze twee verdachten en we hopen hiermee de zaak op te helderen”, laat het rechercheteam weten. 

Tijdlijn TGO Schijndel zaterdagochtend 27-1-2018

Update vrijdag 26 januari 2018: Arrestatie voor tragisch ongeluk door kei op de weg

In het onderzoek naar het tragische ongeluk in Schijndel, dat werd veroorzaakt door een kei die op het wegdek lag, hielden wij vrijdag 26 januari een 17-jarige jongen uit Schijndel aan. Tynni Habraken raakte destijds zeer ernstig gewond bij de aanrijding in haar woonplaats.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 23 op 24 juni op de Structuurweg in Schijndel. Het slachtoffer reed toen rond 3.45 uur over een kei die op deze weg lag, kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. Tynni raakte zwaargewond. Ze liep een incomplete dwarslaesie op en het is nog maar de vraag of ze ooit weer zelfstandig kan lopen. De kei, die naar het lijkt doelbewust op de weg is gelegd, zorgde voor een uiterst gevaarlijke situatie. In verband met de verdenking poging doodslag die hierop rust, zijn wij destijds een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart om de zaak te onderzoeken.


Tijd

Update vrijdag 22 december 2017: Onderzoek volop in beweging

Het is een half jaar geleden dat een 32-jarige automobiliste uit Schijndel ernstig gewond raakte bij een aanrijding in haar woonplaats. Het ongeluk werd veroorzaakt door keien die op het wegdek lagen en daar mogelijk doelbewust zijn neergelegd. Het onderzoek naar dit tragische ongeluk en de oorzaak daarvan loopt nog steeds en is volop in beweging.
Auto
Het ongeluk gebeurde in de nacht van 23 op 24 juni op de Structuurweg in Schijndel. Het slachtoffer reed toen rond 3.45 uur over deze weg, kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. De vrouw raakte zwaargewond. Ze liep een incomplete dwarslaesie op en het is nog maar de vraag of ze ooit weer kan lopen. De keien, die naar het lijkt doelbewust op de weg zijn gelegd, zorgden voor een uiterst gevaarlijke situatie. In verband met de verdenking poging doodslag die hierop rust, zijn wij destijds een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart om de zaak te onderzoeken.
 

Bruikbaar DNA
Het rechercheteam heeft in de afgelopen maanden niet stil gezeten. In de tussentijd hebben de rechercheurs diverse getuigen gehoord, zijn alle resultaten van het forensisch sporenonderzoek uitgebreid onder de loep genomen. Er is stevig geïnvesteerd op het onderzoek naar het gevonden DNA, met als resultaat dat we nu beschikken over bruikbare DNA-sporen. Op de achtergronden hiervan kunnen we nu niet dieper in gaan, omdat het onderzoek volop in ontwikkeling is. Alle verzamelde onderzoekgegevens zijn door het rechercheteam geanalyseerd en er is tevens geografisch- en gedragskundig rechercheadvies gevraagd bij een deskundige. “Er is beweging in het onderzoek en we geloven dat er een reële kans is dat de zaak opgelost wordt”, laat het rechercheteam weten. 

Update woensdag 19 juli

Scooterrijders nog niet bekend
Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van 11 juli zijn ruim twintig nieuwe tips binnengekomen. De scooterrijders die kort voor het ongeluk op 24 juni over de Structuurweg reden hebben zich nog niet gemeld. Wel zijn er namen genoemd van jonge mannen die bij de zaak betrokken kunnen zijn. Uiteraard zijn we volop aan de slag om de binnengekomen tips te onderzoeken. Naar aanleiding van de uitzending heeft zich wel een crossende scooterrijder gemeld bij ons die op vrijdagavond 23 juni in de omgeving van de Structuurweg werd gezien. Uiteraard zijn we volop aan de slag om de binnengekomen tips te onderzoeken. In totaal hebben we nu ruim 50 tips gekregen met betrekking tot deze zaak. Weet u wie de scooterrijders zijn die kort voor het ongeluk over de Structuurweg reden, neem contact met ons op en bel 0800-6070 of deel u tips via onze site. 

Update woensdag 12 juli 2017

Zestien nieuwe tips auto-ongeluk door keien
In de uitzending van Opsporing Verzocht werd dinsdagavond 11 juli uitgebreid aandacht besteed aan het tragische auto-ongeluk in Schijndel waarbij in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni een 32-jarige vrouw ernstig gewond raakte. De oorzaak daarvan was dat ze met haar auto over een aantal keien reed die opzettelijk op de weg waren neergelegd. Deze uitzending heeft tot nu toe zestien nieuwe tips opgeleverd.
Locatie waar keien zijn weggepakt
In de uitzending werd bekend gemaakt dat we DNA van de keien hebben afgehaald en dat dit DNA, samen met andere sporen die we op de Structuurweg hebben veiliggesteld, onderzocht wordt. Ook weten we waar de stenen zijn weggenomen. Ze lagen bij een pad dat loopt tussen de Smaldonkstraat en de Structuurweg dat voor iedereen toegankelijk is. Meer informatie over de uitzending vind je op de site van Opsporing Verzocht.

Namen genoemd
Tussen de zestien tips zitten interessante reacties, waarbij ook namen worden genoemd. We gaan deze tips uiteraard verder onderzoeken. In totaal hebben we tot nu toe zo’n 46 reacties gekregen. Heeft u informatie en nog geen contact met ons opgenomen, deel deze dan met ons en bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 of online via deze pagina.

Update dinsdag 11 juli 2017

 

Opnames OV

Update donderdag 6 juli 2017

We hebben op 6 juli in Schijndel posters verspreid waarin we getuigen vragen om informatie met ons te delen en aankondigen dat de zaak op dinsdag 11 juli in Opsporing Verzocht is te zien. 

Poster

Update dinsdag 4 juli 2017:

tweettweet2

Update woensdag 28 juni 2017: TGO gestart na tragisch ongeval door keien op de weg  

De politie is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart in verband met een verdenking van een poging doodslag in Schijndel, veroorzaakt door keien die op de weg lagen. Het team onderzoekt het tragische ongeluk waarbij in de nacht van 23 op 24 juni een automobiliste zwaargewond raakte nadat ze over een aantal keien reed. De keien lagen dusdanig op de weg dat iemand ze daar bewust moet hebben neergelegd. We zijn nog altijd op zoek naar tips hierover.
De 32-jarige vrouw uit Schijndel reed die bewuste nacht in haar woonplaats over de Structuurweg over keien die daar op de weg lagen. Haar auto kreeg een klapband, waardoor ze vervolgens met volle snelheid tegen een boom botste. Ze heeft zwaar letsel over haar hele lichaam, wordt nu kunstmatig in slaap gehouden, en het is nog niet duidelijk hoe ze hier uit gaat komen. 

Tips
Vooralsnog zijn in totaal een tiental reacties binnengekomen die het 25-koppige onderzoeksteam verder uitloopt. We zijn nog altijd op zoek naar getuigen en tips over het neerleggen van de keien. Ook willen we graag in contact komen met twee scooterrijders die in de bewuste nacht, kort voor het incident, over de Structuurweg reden. Deze personen kunnen belangrijke getuigen voor ons zijn. Herken je jezelf hierin of weet je wie deze scooterrijders kunnen zijn? Laat het ons weten en bel 0800-6070. Anoniem melding doen kan ook, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.