Ga naar content

Schietpartij met carnaval

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Het is carnavalsmaandag 27 februari 2006 wanneer de 40-jarige Daan van Es tijdens een overval in zijn woning aan de Populierenstraat in Nederweert wordt doodgeschoten.

Overval woning

Rond 04.55 arriveerden Daan en zijn vrouw met de dagopbrengst van hun Weerter discotheek ‘Carte Blanche’ bij hun woning. Eenmaal in het huis drongen een aantal gemaskerde mensen de woning binnen. Van Es greep al snel een pistool en een vuurgevecht volgde. Hierbij wordt Daan dodelijk getroffen. De overvaller verdwenen zonder buit. 

Gewond

Bij het vuurgevecht is waarschijnlijk ook één van de daders gewond geraakt. Kort na de overval werd een in brand gestoken BMW aangetroffen in Nederweert.
En half uur later arriveerden drie personen in een Golf bij het ziekenhuis in Veldhoven. Een man met een bivakmuts liet een medepassagier naar binnen gaan en reed vervolgens met hoge snelheid weg. De man bleek een schotwond te hebben en wordt aangehouden.

Vrijspraak

De man is verdacht van de overval in Nederweert. Na veroordeling wordt hij in hoger beroep vrijgesproken. De daders van de dodelijke overval lopen dus nog rond.

Beloning

Een beloning van €15.000,- euro is uitgeloofd in deze zaak.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening