Ga naar content

Vermoord gevonden op mijnbouwterrein

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

In gezelschap van een tweede persoon verliet Jozef (Sjef) Klee (26) uit Heerlen op zondagochtend 10 september café 'het Trefpunt' in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef Klee. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat 12 in Brunssum verliet. Nog diezelfde zondagochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalige mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Onderzoek

Ondanks uitgebreid onderzoek is de dood van Sjef Klee tot op heden nooit opgehelderd. De zaak Sjef Klee werd in 2018 op de cold case-kalender geplaatst. Naar aanleiding daarvan meldde zich iemand bij de politie met een tip.

In een poging om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en om na 24 jaar eindelijk de onzekerheid bij de nabestaanden van Sjef Klee te kunnen wegnemen, wordt er op dinsdag 4 juni 2019 bekendgemaakt dat er nieuw onderzoek gedaan naar Sjefs dood. De komende tijd zal een speciaal samengesteld onderzoeksteam alles op alles zetten om alsnog duidelijkheid te scheppen in deze cold case.

In de dagen na deze oproep zijn er bij de politie nieuwe informatie en tips binnengekomen. Dat heeft ertoe geleid dat het team dat onderzoek naar deze zaak doet verder is uitgebreid. Over de aard van de nieuwe informatie kunnen op dit moment geen aanvullende mededelingen worden gedaan. Echter wordt deze informatie wel verder onderzocht.

Anoniem melden kan ook via 0800-7000!

Op maandag 17 juni was de politie aanwezig op het Orionplein in Treebeek. Daar ging ze in gesprek met bewoners en belangstellenden over het onderzoek naar het overlijden van Sjef Klee. Dat leverde veel belangstelling op. Er zijn honderden flyers uitgedeeld en vele gesprekken gevoerd door de aanwezige agenten. Door aanwezig te zijn in Treebeek wordt geprobeerd de mogelijke drempel die burgers voelen om informatie te melden zoveel mogelijk te verlagen. En ook dit leverde nieuwe informatie op.

Het landelijke televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft in de uitzending van dinsdag 25 juni aandacht voor de cold case Sjef Klee uit 1995 in Treebeek. Door de kijkers een uitgebreide rapportage en enkele onderzoeksvragen voor te leggen, hopen het OM Limburg en de politie meer informatie en tips boven water te krijgen. Een cameraploeg maakte hiervoor al opnames op diverse locaties in het hart van Treebeek en Heerlen.

‘We kiezen bewust ervoor om bij Opsporing Verzocht een getuigenoproep te doen, gezien het bereik dat zij wekelijks hebben met rond de miljoen televisiekijkers’, laat de onderzoeksleider weten. ‘We merken aan de hand van de reacties op straat en via de sociale media in de afgelopen weken dat de zaak nog altijd leeft in de gemeenschap van Treebeek.’

Met een politieboot voorzien van specialistische apparatuur werd er op dinsdag 2 juli 2019 door de politie onderzoek worden gedaan bij een vijver aan de Emmaweg in Treebeek. In de afgelopen periode is deze nieuwe informatie op technisch en tactisch vlak door het rechercheteam verwerkt en het besluit genomen om ter plaatse nader onderzoek te doen. Dit is aanleiding om deze locatie opnieuw nadrukkelijk onder de loep te nemen. Dit levert mogelijk bewijsmateriaal, informatie of sporen op die relevant kunnen zijn voor het oplossen van deze zaak.

Tijdens de zoekactie in een vijver in Treebeek zijn onderdelen van een vuurwapen en munitie aangetroffen zo blijkt uit onderzoek, maakte de politie op donderdag 11 juli bekend.  In het laboratorium zal er in de komende periode nader technisch onderzoek worden gedaan om te bekijken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld. Daarnaast zal er worden gekeken of de aangetroffen goederen verband hebben met de cold case Sjef Klee of mogelijk een ander strafbaar feit. Het onderzoek naar deze voorwerpen is nog niet afgerond.

Getuigen blijven welkom!

Denk jij meer te weten over wat er bijna 24 jaar geleden met Sjef Klee gebeurd is? Heb je destijds iets opgevangen over deze zaak wat je altijd is bijgebleven? Of heb je een tip? Elk informatie, hoe summier of ogenschijnlijk onbetekenend ook, kan net dat laatste puzzelstukje vormen of de aanzet geven voor hét antwoord op de vraag die de nabestaanden van Sjef en inwoners van Treebeek al bijna 24 jaar bezig houdt: ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’

Deel informatie via onderstaand tipformulier, bel naar 0800-6070 of deel je informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening