Ga naar content

Overleden persoon aangetroffen in woning Gerbrandyweg Leeuwarden

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

ATTENTION: A CHINESE FLYER ABOUT THIS CASE IS AVAILABLE. PLEASE SCROLL DOWN TO THE BOTTOM OF THIS PAGE FOR THIS FLYER! - De politie onderzoekt de dood van de 73-jarige Rong Kun Liu uit Leeuwarden. Hij werd dinsdagmiddag 16 juli gevonden in een woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden.

Bij de politie kwam een melding binnen van mensen die de situatie op dit adres niet vertrouwden. Agenten gingen kijken en troffen in de woning het overleden slachtoffer aan. Direct daarna startten forensisch rechercheurs een onderzoek. In de loop van de avond vonden zij aanwijzingen die duiden op een misdrijf. Daarop is  een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op deze zaak gezet. Het slachtoffer is de 73-jarige bewoner Rong Kun Liu . 

Buurtonderzoek

Dinsdagmiddag is ook een buurtonderzoek gestart, waarvoor al meerdere buurtbewoners zijn benaderd. Mensen die nog niet benaderd zijn en wel informatie hebben die met deze zaak te maken kan hebben, worden verzocht om dit aan de politie door te geven. Dat kan via het meldformulier onder aan deze pagina en via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Informatie

Bij de politie is bekend dat in de woning aan de Gerbrandyweg kamers worden verhuurd aan studenten, vooral van Chinese afkomst. Het team wil graag in contact komen met mensen die hier gewoond/verbleven hebben, of mensen die huurders van kamers in deze woning kennen. Zij kunnen contact opnemen met het team, via het meldformulier of op telefoonnummer 0900-8844.

Update 22 juli 2019

Inmiddels is vastgesteld dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen. Er wordt nog steeds onderzoek verricht in de woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg, die nog de status heeft van 'plaats delict'. 

Update 31 juli 2019

Dinsdag 30 juli is een verdachte aangehouden in dit onderzoek.

Kijk hier voor het nieuwsbericht

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=h5Mo3yOWdt8

Update 1 augustus 2019

Wij zijn vandaag 1 augustus begonnen met een flyeractie in de omgeving van de woning van het slachtoffer Rong Kun Liu aan de Prof. Gerbrandyweg in Leeuwarden. Om zoveel mogelijk getuigen te bereiken, die informatie hebben over Rong Kun Liu, is zijn naam en foto gepubliceerd . Lees hier het nieuwsbericht en de flyer

De vragen over Rong Kun Liu

  1. Weet u meer over Rong Kun Liu? Kunt u bijvoorbeeld iets vertellen over de plaatsen die hij bezocht of waar hij regelmatig kwam?
  2. Weet u wie er bij Rong Kun Liu op bezoek kwam of wie hij zelf bezocht?
  3. Heeft u informatie over de (Chinese) studenten die in hetzelfde wooncomplex aan de Gerbrandyweg wonen of hebben gewoond?
  4. Bij het aantreffen van het lichaam constateerde de politie dat de ramen van de woning, zowel aan de voor- als achterzijde, openstonden. Is dit u opgevallen en weet u nog in welke periode dit was?

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=46qkyt883L8

Flyer in Chinese

We have several questions regarding the victim Rong Kun Liu. In this flyer you can find them in Chinese on page 2. Or click on the picture below.

GO Leeuwarden Chinese tekst

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening