Ga naar content

Cold case moord op Jan de Niet - Den Haag

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

In de nacht van 20 op 21 mei 1990 wordt de toen 30-jarige Jan de Niet door een fietser op de Leidsestraatweg in het Haagse Bos overleden aangetroffen. De dader van dit misdrijf werd nooit gevonden. Er is 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van deze zaak.

Jan de Niet blijkt door meerdere messteken om het leven te zijn gebracht. De dader heeft Jan, terwijl hij nog in zijn auto zat, meerdere keren in zijn bovenlijf, hals en gezicht gestoken met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes. Jan zat op dat moment op de bestuurdersstoel. Zijn belager heeft waarschijnlijk naast hem in de auto gezeten. In de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht worden uitgebreide reconstructies getoond. 
Het Haagse Bos was destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele contacten. Daarom is er het vermoeden dat er meer mensen moeten zijn die weten of gezien hebben wat er in het bos is gebeurd. Mensen die daar toen niet mee naar de politie durfden te gaan omdat ze zich schaamden of bang waren. De recherche hoopt dat er nu, bijna 30 jaar later, meer mensen zijn die durven te vertellen wat ze weten.  Het is goed om te vermelden dat het niet strafbaar is als mensen hierover tot nu toe hebben gezwegen en nu wel willen praten met het coldcaseteam.

Tips? Bel de politie

Heeft u informatie? De recherche komt graag met u in contact via 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook contact opnemen met het Team Roze in Blauw op 088-1691234.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening