Ga naar content

Overleden man aangetroffen in visvijver Echt

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Vrijdagavond 22 november 2019 rond 21.00 uur kreeg de politie melding van een passant dat er een lichaam in een visvijver lag. De omgeving van de vijver aan de Doorderweg werd afgezet door agenten. Het is nog onduidelijk hoelang de man precies in het water heeft gelegen. De politie is daarop direct onderzoek gestart naar het overlijden en de identiteit van de overleden persoon die werd aangetroffen in een vijver aan de Doorderweg in Echt.

Onderzoek

Door politiemedewerkers is na het aantreffen van de man op vrijdagavond 22 november 2019 gestart met een technisch- en buurtonderzoek, dat zaterdag 23 november doorgaat. De toedracht van overlijden is nog onbekend. Op dit moment liggen alle scenario’s nog open in het lopende onderzoek dat tot laat in de nacht ter plaatse is doorgegaan. Het lichaam is uit het water geborgen en overgebracht naar een laboratorium voor nader onderzoek naar de doodsoorzaak.

Zondagmiddag 24 november heeft buurtonderzoek plaatsgevonden bij de vijver waar de man is gevonden. De politie heeft gesproken met diverse voorbijgangers en mensen uit de buurt. De informatie uit deze gesprekken is input voor het onderzoeksteam. De politie houdt op dit moment nog rekening met alle mogelijke scenario’s rondom het overlijden van de man.

Scenario's liggen nog open

De aangetroffen man heeft de Nederlandse nationaliteit en is 57 jaar oud. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de laatst officieel geregistreerde woonplaats van het slachtoffer Antwerpen (België) was. Het onderzoeksteam heeft contact met de Belgische autoriteiten. Er zijn veel nog veel vragen en onduidelijkheden in het lopende onderzoek en inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Er wordt rekening gehouden met alle mogelijke scenario’s.

 

Heeft u iets bijzonders gezien?

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over deze zaak. Heeft u iets bijzonders gezien of gehoord in de buurt van de vijver aan de Doorderweg of heeft u andere informatie die kan bijdragen aan het onderzoek naar het aantreffen van de man? Bel met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u informatie delen via het onderstaande tipformulier.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7q7L5TMkwVU

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening