Ga naar content

Zedenzaak Roden

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

De politie is op zoek naar een man die ervan wordt verdacht op maandagmiddag 15 juni een jong meisje seksueel te hebben misbruikt in het Drentse dorp Roden.

Die maandag is een jong meisje samen met haar vriendinnetje aan het spelen. Zij liep rond 16.30 met een vriendinnetje in een smalle steeg, die leidt naar een speeltuintje waar beide meisjes net gespeeld hadden. Dat is vlakbij de kruising Aukemastraat / Scharftlaan die naar het Nijlandspark leidt. Op dat moment werd ze door een onbekende man met een fiets aangesproken.

Kaartje Roden ZedenincidentHet meisje is vervolgens slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf geworden. Toen de verdachte weg was, hebben de meisjes meteen alarm geslagen. De verdachte man is helaas niet meer in de omgeving aangetroffen. De politie heeft direct een groot onderzoek opgezet in zoektocht naar de verdachte.

Beelden

Gelukkig is de verdachte goed zichtbaar op camerabeelden uit de omgeving, deze beelden heeft de politie op dinsdag 23 juni in Opsporing Verzocht laten zien. Op de beelden is te zien hoe de man meermaals over de Scharftlaan fietst en uiteindelijk de steeg ingaat op het moment dat de twee vriendinnetjes daar zijn.

De politie hoopt dat iemand de man kan identificeren. De beelden van Opsporing Verzocht zijn hieronder te bekijken. Er zijn al ruim 120 tips binnengekomen. Helaas zat de gouden tip daar nog niet tussen. Het rechercheonderzoek gaat dus door om deze ernstige zaak op te lossen.

Verdachte zedenzaak Roden

Signalement verdachte

Herkent u de man op de beelden? Heeft u een vermoeden wie het zou kunnen zijn? Neemt u dan alstublieft met spoed contact op via 0800-6070. Op de beelden van Opsporing Verzocht is ook te zien dat de man meerdere keren andere mensen op straat passeert. Rond 16.10 uur kwam de onbekende man voor het eerst in beeld. Ook als u de man persoonlijk gezien heeft  hoort de politie graag van u. Mogelijk herkent u het shirt dat de man aanheeft of herkent u de fiets waarop hij rijdt.

Overigens zijn er geen aanwijzingen dat de man uit de directe omgeving van Roden komt. Het zou dus kunnen dat u de man, in combinatie met een of meer van de andere kenmerken, in een andere plaats in Nederland heeft gezien. Ook dan horen wij dat natuurlijk graag.

  • blanke man;
  • kort, blond haar;
  • reed op een donkere herenfiets.

Hij had een blauw shirt aan met op de schouders een wit vlak, mogelijk een merklogo. Weet u meer over dat shirt, de fiets of de man, geef het door via het online tipformulier hieronder.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=O6bZcR3yp-k

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening