Direct naar de inhoud

Cold case Tonny ter Horst

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update: Op dinsdag 9 april is een 50-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Tonny. Op 23 april volgde een tweede aanhouding van een 53-jarige man uit Didam.

Op 9 oktober 2000 was de toen 34-jarige Tonny op bezoek bij zijn broer en zus die woonden aan de Industrieweg in Terborg. Na een gezellige avond besloot Tonny nog even langs te gaan bij de buurman die een coffeeshop runde in zijn woning.

En toen ging het mis. Want precies op het moment dat Tonny naar de coffeeshop liep, rond 22.00 uur ’s avonds, werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de overvallers gingen ervandoor. Tijdens hun vlucht kwamen ze Tonny tegen. Ze schoten hem neer. Tonny overleed ter plekke. 

Zaak heropend

Ondanks uitgebreid onderzoek is de zaak nooit opgelost. In 2014 werd de zaak officieel een cold case en in 2020 werd de zaak op de cold case kalender geplaatst. Met succes, want er kwam nieuwe informatie binnen. Dat was voor het coldcaseteam aanleiding om de zaak te heropenen.

‘We hebben de zaak opnieuw in onderzoek met de nieuwe informatie en hopen deze zaak nu alsnog op te kunnen lossen. We vragen nu actief aandacht voor deze zaak, omdat we de hulp van burgers goed kunnen gebruiken. We hebben namelijk aanleiding om te denken dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak, wat er precies is gebeurd en vooral wie er bij betrokken waren. Die mensen willen we natuurlijk spreken, want zij kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak. Uit onderzoek weten we dat daders vaak aan meerdere mensen vertellen wat ze hebben gedaan. De kans is groot dat dat hier ook is gebeurd en dat er dus mensen zijn die al jaren met een geheim rondlopen’, aldus de leider van het coldcaseteam.

‘Natuurlijk is dit ook een oproep aan de twee mannen die bij de dood van Tonny betrokken zijn. Het is nooit te laat om te praten en 23 jaar met zo’n groot geheim rondlopen moet zwaar zijn. De familie heeft Tonny nooit ouder zien worden dan 34 jaar. Geef hen na 23 jaar eindelijk duidelijkheid. ‘

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening