Ga naar content

Wie doodde Tonny ter Horst?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Tonny ter Horst was op 9 oktober 2000 op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Hij werd neergeschoten aan de Industrieweg in Terborg. Wie doodde Tonny ter Horst? is een vraag die het coldcaseteam van de politie nog altijd bezighoudt. Ook de familie van Tonny heeft na ruim 23 jaar nog altijd geen antwoord op die vraag. Op deze pagina leest u meer over het onderzoek naar de dood van Tonny. Daarnaast vragen we u om hulp: heeft u informatie over de mannen die Tonny neerschoten? Laat het ons dan weten. Het is nooit te laat om te praten!

Op 9 oktober 2000 was de toen 34-jarige Tonny op bezoek bij zijn broer en zus die woonden aan de Industrieweg in Terborg. Na een gezellige avond besloot Tonny nog even langs te gaan bij de buurman die een coffeeshop runde in zijn woning.

En toen ging het mis. Want precies op het moment dat Tonny naar de coffeeshop liep, rond 22.00 uur ’s avonds, werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de overvallers gingen ervandoor. Tijdens hun vlucht kwamen ze Tonny tegen. Ze schoten hem neer. Tonny overleed ter plekke. 

Zaak heropend

Ondanks uitgebreid onderzoek is de zaak nooit opgelost. In 2014 werd de zaak officieel een cold case en in 2020 werd de zaak op de cold case kalender geplaatst. Met succes, want er kwam nieuwe informatie binnen. Dat was voor het coldcaseteam aanleiding om de zaak te heropenen.

‘We hebben de zaak opnieuw in onderzoek met de nieuwe informatie en hopen deze zaak nu alsnog op te kunnen lossen. We vragen nu actief aandacht voor deze zaak, omdat we de hulp van burgers goed kunnen gebruiken. We hebben namelijk aanleiding om te denken dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak, wat er precies is gebeurd en vooral wie er bij betrokken waren. Die mensen willen we natuurlijk spreken, want zij kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak. Uit onderzoek weten we dat daders vaak aan meerdere mensen vertellen wat ze hebben gedaan. De kans is groot dat dat hier ook is gebeurd en dat er dus mensen zijn die al jaren met een geheim rondlopen’, aldus de leider van het coldcaseteam.

‘Natuurlijk is dit ook een oproep aan de twee mannen die bij de dood van Tonny betrokken zijn. Het is nooit te laat om te praten en 23 jaar met zo’n groot geheim rondlopen moet zwaar zijn. De familie heeft Tonny nooit ouder zien worden dan 34 jaar. Geef hen na 23 jaar eindelijk duidelijkheid. ‘

In het tabblad ‘voortgang' leest u wat we weten en de vragen die we hebben.

Geef uw informatie door

Alle informatie over deze zaak is welkom. Twijfel niet en deel alstublieft wat u weet of hebt gehoord. Ook als u in de afgelopen jaren iets over deze zaak hebt gehoord en nooit contact met ons hebt gezocht. Op het achterhouden van informatie over een strafbaar feit staat geen straf. U hoeft dan ook niet bang te zijn dat u vervolgd wordt als u alsnog informatie deelt. Ook al heeft u slechts een vermoeden: geef het door. We gaan zorgvuldig om met uw informatie. Dat betekent dat we uw tip eerst grond onderzoeken voordat we eventueel tot verdere acties overgaan. Uw informatie kan de doorbraak in deze zaak betekenen. Geef de familie na ruim 23 jaar alsnog antwoord op hun vragen.

Informatie doorgeven (kan ook anoniem!)

Informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

  • Bel de opsporingstiplijn op 0800 – 6070 (gratis)
  • Bel vertrouwelijk met Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 088-661 7734 (lokaal tarief).
  • Vul het tipformulier onderaan deze pagina in.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

Meld Misdaad Anoniem (M)

Meld Misdaad Anoniem (M) is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. De medewerkers van M. zijn getraind om uw anonimiteit te beschermen. Ze leggen geen informatie vast en sturen niks door wat naar u kan leiden. Uw naam komt ook niet in dossiers terecht.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening