Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het ons weten via het tipformulier.
Els Slurink
Els Slurink was 33 jaar oud toen zij in 1997 plotseling overleed. Zij werd om het leven gebracht in haar eigen woning, ze overleed als gevolg van één steekverwonding in haar hart.
Met het offensief dat op 18 januari 2021 van start gaat wordt gedurende ten minste twee weken de aandacht op de zaak gevestigd. Els Slurink wordt onderdeel van het straatbeeld in Groningen. Zij krijgt daar een gezicht. In de hoop dat het niemand kan ontgaan dat de dader nog altijd niet is gepakt. Weet u meer over deze zaak? Kijk niet weg, maar zoek contact met de politie. Het is nooit te laat om te praten! Ook niet na bijna 24 jaar.
Vragen
Wie weet meer over de gewelddadige dood van de 33-jarige Els Slurink op 21 maart 1997? Wie bracht haar om het leven?
De politie houdt er rekening mee dat de dader een inbreker was, en dat hij destijds misschien zelf ook in (de omgeving van) de Zeeheldenbuurt in Groningen woonde. Welke man die destijds in die omgeving inbrak voldoet aan dit profiel?
In de achtertuin zijn schoenafdrukken van legerkistjes in maat 43, 44 of 45 gevonden. Mogelijk waren deze van de dader. Misschien heeft u op basis van deze informatie, mogelijk in combinatie met bovenstaande of iets wat u gezien of gehoord heeft, een vermoeden wie de dader kan zijn. Laat het ons weten.
Wie weet meer?
Uit eerder onderzoek naar opgeloste cold cases blijkt dat daders in deze zaken in veel gevallen loslippig zijn over wat ze hebben gedaan. ZIj vertellen mensen in hun omgeving over hun betrokkenheid bij een levensdelict. Die mensen kunnen een bepalende rol spelen in het onderzoek van politie en OM naar deze cold cases.
WIj houden er rekening mee dat er mensen zijn die cruciale informatie hebben over de dood van Els Slurink. Die mensen willen wij bereiken en vragen wij contact met ons op te nemen. Ook met mensen die via-via iets hebben gehoord komen we graag in contact.
Misschien heeft u iets gehoord of gezien dat verband houdt met deze zaak maar twijfelt u of het verstandig is contact op te nemen met de politie. Misschien heeft u informatie die u al jaren bij zich draagt en bent u bang hiervoor zélf vervolgd te worden. U hoeft zich daar geen zorgen om te maken: het niet delen van die informatie maakt u niet strafbaar. Het kan zwaar zijn om rond te lopen met informatie over een onopgelost misdrijf. Weet dat het nooit te laat is om te praten, onze rechercheurs gaan graag met u in gesprek. Uw informatie kan van groot belang zijn en kan wellicht een einde maken aan de onzekerheid van nabestaanden.
Informatie over een cold case doorgeven
Informatie doorgeven aan de politie kan op verschillende manieren:
- Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 (gratis);
- Bel vertrouwelijk met Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 06-18177634 ;
- Bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis). Je naam zal dan nooit bekend worden bij de politie;
- Maak gebruik van het online tipformulier;
- Mail naar via coldcase@politie.nl, uw informatie komt dan terecht bij het coldcaseteam van de politie Noord-Nederland;
- Stuur (gratis) een brief naar antwoordnummer 2010, 2501 XR Den Haag.