Direct naar de inhoud

Cold case: de dood van Els Slurink (33) uit Groningen

Het onderzoek in de media

De afgelopen jaren is het onderzoek naar de dood van Els regelmatig onderwerp geweest in landelijke en regionale media. 

Hieronder een aantal informatieve media-uitingen. Kijk, lees en luister terug (via de links naar de bron).

2023 – NOSRTV Noord
De man die in 1997 Els Slurink doodde, is ook in hoger beroep op 25 april 2023 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Jahangir A. werd in 2022 al door de rechtbank veroordeeld tot dezelfde straf, maar hield vol onschuldig te zijn en ging in hoger beroep. 

2022 – RTV Noord, NOS, Telegraaf, RTL Nieuws
Op 9 maart 2022 heeft de rechtbank verdachte Jahangir A. veroordeeld tot tien jaar celstraf voor doodslag op Els Sleurink, op 21 maart 1997. Bijna 25 jaar na de dood van Slurink is er nu iemand veroordeeld. 

2021 – RTV Noord, DVHNRTL Nieuws
Op 5 februari 2021 heeft de politie een 44-jarige man uit Geldrop aangehouden op verdenking bij de betrokkenheid bij de dood van Els Sleurink in 1997.

2021 - Opsporing Verzocht
Een extra lange uitzending van Opsporing Verzocht besteedt op 26 januari aandacht aan de zaak. Daarin een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink. Nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. En wat het betekent dat er nog altijd zo veel onduidelijk is. Hoofdofficier van justitie Diederik Greive licht onder meer toe dat puur het niet delen van belangrijke informatie je niet strafbaar maakt. En Wicky van der Meijs, zelf nabestaande van Martien van der Meijs (om het leven gebracht in 2002), vertelt als vertegenwoordiger van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers hoe belangrijk het is dat mensen gaan praten. En uiteraard wordt de laatste stand van zaken in het onderzoek in de uitzending toegelicht. 

 

2021 - SHOWNIEUWS:
Kijk terug, 25 januari 2021 - SHOWNIEUWS - Politie start met nieuwe manier om doorbraak cold cases te forceren.

 

2021 - NPO Radio 1:
Luister terug, 18 januari 2021 - Stax & Toine - 5 vragen over: nieuwe aanpak voor het inwinnen van informatie over cold cases.

 

2021 - Dagblad van het Noorden
Op 18 januari 2021 bericht het Dagblad van het Noorden over de coldcase Els Slurink. Via een nieuwe aanpak staat de politie stil bij deze zaak en hoopt de politie op nieuwe tips en aanknopingspunten. Het artikel kunt u vinden op de website van het Dagblad van het Noorden.   

2021 - RTV Noord
Op 18 januari bericht RTV  Noord over de zaak. Het artikel is terug te vinden op de website van RTV Noord.

2019 - Serie + podcast Dagblad van het Noorden
Eind 2019 startte het Dagblad van het Noorden met een zesdelige serie over het onderzoek naar de dood van Els Slurink. Deze zesdelige serie kunt u vinden op de website van het Dagblad van het Noorden

Ook bracht het Dagblad van het Noorden in aansluiting hierop een driedelige podcast uit. Deze is hier terug te luisteren.

 

2013: RTV Noord
'Levenslang', RTV Noord. Over de impact die de dood van Els - en het onderzoek van de politie - op haar nabestaanden heeft.

 

1998: Opsporing Verzocht
In 1998 werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.