Ga naar content

Dodelijke schietpartij - Schuureikenweg - Hoensbroek

Een man van 29 jaar uit Aken (D) wordt op zondag 2 mei 2021 rond 17.30 uur op de Schuureikenweg in Hoensbroek dood geschoten. De schutter(s) vluchtten, vermoedelijk richting België, en voor de zoektocht in de omgeving werden onder andere speurhonden en de politieheli ingezet.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op de plaats delict waren verschillende voertuigen gezien, waarvan er later één is aangetroffen en in beslag werd genomen. 
Na een getuigenoproep meldden zich verschillende mensen, die iets gezien hadden vlak voor, tijdens en na het incident, maar ook met andere informatie. 
Ook deed de politie een oproep voor het beschikbaar stellen van dashcam beelden. 

Dit alles leidde op 8 juni 2021 tot de aanhouding van twee verdachten. Drie dagen later, op 11 juni, hield het onderzoeksteam nog eens twee verdachten aan. Allen zijn afkomstig uit Heerlen.

In juli 2021 is het onderzoek vanwege verschillende omstandigheden en de situatie toen, tijdelijk stop gezet. Alle relevante en beschikbare informatie was veilig gesteld en opgeslagen. 
De vier verdachten uit Heerlen zijn na een tijdje te hebben vast gezeten en na verhoor in vrijheid gesteld.

In het najaar 2022 heeft het onderzoek een doorstart gemaakt.
 

01/02/2023 - Voortgang

Nadat het onderzoek in najaar 2022 opnieuw opgepakt is, heeft het rechercheteam naast alle bestaande informatie, nieuwe informatie beschikbaar gekregen. Deze informatie heeft onder andere geleid tot de aanhouding van twee verdachten op 31 januari 2023. Het tweetal, 25 en 27 jaar oud, wonen in Maasmechelen (B) en zijn op verzoek van het onderzoeksteam door de politie in Belgie (Zone Lanaken-Maasmechelen) aangehouden. 

 

03/02/2023 Mogelijke getuigen in Duitsland

Op vrijdag 3 februari  2023 riep de politie mensen die het slachtoffer kenden, mogelijk iets gezien hebben of meer informatie over deze zaak hebben, op zich te melden bij de opsporingstiplijn of Team Criminele Inlichtingen.

Lees hier het desbetreffende nieuwsbericht.

 

07/02/2023 - reconstructie Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedde op dinsdagavond 7 februari 2023 via een uitgebreide reconstructie aandacht aan dit dodelijke schietincident.
 In de uitzending werd onder andere teruggeblikt op wat zich op 2 mei 2021 heeft afgespeeld, werden (bewakings)beelden getoond en vond er een oproep voor specifieke getuigen plaats. De uitzending is hier terug te zien: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/keyvan-pishbin-29-uit-aken-doodgeschoten/

10/02/2023 - Drie aanhoudingen

Na de uitzending van Opsporing Verzocht op 7 februari verrichtte het onderzoeksteam afgelopen dagen drie aanhoudingen.
Het gaat om drie mannen van 21 en 30 jaar uit Heerlen en een man van 24 jaar uit Nuth. Het tweetal uit Heerlen dat al eerder is aangehouden in Maasmechelen (B) zit nog steeds vast in België. De verwachting is dat beiden komende week naar Nederland overgebracht worden. 
Inmiddels is wel zicht op de rollen van de verdachten. 
Lees hier het nieuwsbericht. 

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Dodelijke schietpartij - Schuureikenweg - Hoensbroek