Ga naar content

Mehmet (49) werd op klaarlichte dag neergeschoten op straat

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op maandagochtend 6 juli gaat Mehmet Kilicsoy op pad voor een mogelijke klus in Beuningen. Hij kan schilderen voor de woningbouwvereniging. Hij heeft net nieuwe werkkleding aangeschaft. In zijn Volkswagen Passat rijdt hij naar Beuningen. Rond acht uur is Mehmet op het Thorkeckeplein.

Daar heeft hij afgesproken met zijn opdrachtgever. Samen bekijken ze wat er gedaan moet worden. Om kwart over acht zijn ze klaar en loopt Mehmet terug naar zijn auto. Inmiddels staat er een wit busje achter zijn auto aan de Burgemeester Geradtslaan. Het is een Volkswagen Transporter. 

Het witte busje blijkt eerder gestolen te zijn in Amsterdam. Op eerdere beelden is te zien dat de Volkswagen Transporter op zaterdag 4 juli al in de richting van Beuningen is gereden. Op maandag 6 juli legt een camera vast hoe het busje naar de plek van de aanslag rijdt. 

Na de schietpartij vluchten de daders in het busje. Maar al snel blijkt dat het busje niet alleen rijdt. Er wordt een zwarte Renault Megane gezien. Deze auto is eerder in De Lier gestolen, maar daarna richting Amsterdam gebracht. In Winssen wordt de witte bus achtergelaten en de daders gaan verder met de Renault Megane.