Ga naar content

Mehmet (49) werd op klaarlichte dag neergeschoten op straat

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Sinds 6 juli 2020 heeft de politie meerdere keren aandacht gevraagd voor de zaak. In de uitzending van Opsporing Verzocht op 2 februari 2021 zijn er nieuwe vragen gesteld. Het team dat de moord op Mehmet onderzoekt, hoopt dat er mensen zijn die kunnen helpen bij deze vragen. U kunt ook nu nog uw tips doorgeven. Dat kan via deze pagina, of via de telefoonnummers onderaan deze pagina. 

Betrokken auto's

Volkswagen Transporter
Op de plek van de aanslag, de Burgermeester Geradtslaan in Beuningen, is een witte Volkswagen Transporter gezien met het kenteken 69-VVG-1. Dit busje werd later teruggevonden in Winssen. Deze Volkswagen Transporter werd in de nacht van 21 op 22 juni gestolen aan de Nassaukade in Amsterdam. 

  • Wie weet wie tussen 21 juni en 6 juli beschikte(n) over de gestolen, witte VW Transporter?

Renault Megane
In Winssen zijn de daders vermoedelijk overgestapt in een zwarte Renault Megane (63-XKX-3). Deze auto werd in de nacht na de aanslag in Zaanstad gevonden, hij was in brand gestoken. De auto heeft ook een link met Amsterdam, hij werd daar op 4 juli opgehaald. De Megane was eerder gestolen in het plaatsje De Lier. Net als de Transporter had deze auto valse kentekenplaten. 

  • Wie weet wie tussen 28 juni en 6 juli gebruikmaakte(n) van de gestolen, zwarte Renault Megane?

Zwarte en rode Volkswagen Golf
Gaand het onderzoek zijn er nog twee auto's in beeld gekomen. Een rode en zwarte Volkswagen Golf. Deze werden op 4 juli kort na elkaar geflitst op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. De rode Golf werd later die ochtend in Beuningen gefilmd bij een tankstation. Daarna is de auto naar Rotterdam vertrokken. ’s Middags die 4e juli reed de zwárte Golf samen met de VW Transporter richting Beuningen. Vermoedelijk is de witte bestelbus daar klaargezet voor de moord, die uiteindelijk twee dagen later zou worden gepleegd, en zijn de betrokkenen met de zwarte Golf weer richting de Randstad gereden.

  • Wie heeft informatie over de zwarte en/of de rode Volkswagen Golf en mogelijk over wie daarin hebben gereden?

Motief en de daders

Uit onderzoek blijkt dat het vermoedelijk om een fatale vergissing gaat. De aanslag was waarschijnlijk voor iemand anders bedoeld. De recherche trekt die conclusie omdat ze geen enkele aanwijzing vinden dat Mehmet zich bezig hield met criminele zaken. Het onderzoek heeft echter nog niet uitgewezen voor wie de aanslag wel was bedoeld. 

  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de moord op het 49-jarige, onschuldige slachtoffer? Wie zou het werkelijk beoogde doelwit kunnen zijn?
  • Wie weet of vermoedt iets over de daders en/of hun mogelijke opdrachtgever(s)?

 

 

Vertrouwelijk praten of anoniem melden

Als u informatie wilt doorgeven aan de politie dan kan u dat doen via onderstaand tipformulier. Wilt u liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praten, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden.

Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TCI is bereikbaar op 079 - 345 89 99.

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl