Ga naar content

Cold Case: Mike Duif in Amersfoort

De 26-jarige Mike Duif is 23 februari 1996 dood aangetroffen in zijn woning in Amersfoort. Na 26 jaar is er een doorbraak in de zaak: dinsdag 19 april 2022 is een 54-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Mike.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De recent aangehouden verdachte kwam in 1996 ook al in beeld bij de politie, maar is toen niet vervolgd vanwege gebrek aan bewijs. De politie komt nu opnieuw bij de Amersfoorter uit door informatie van een nieuwe getuige. Het onderzoek in de Cold Case gaat ondertussen verder. Daarom komt de recherche nog steeds graag in contact met mensen die informatie hebben over de zaak. Mogelijk lopen er mensen rond die wél iets weten, maar die eerder niet durfden te praten. Het team Cold Cases hoopt dat getuigen dat nu wel durven en zich nu alsnog melden.

Doodgeschoten
Mike werkte bij het computerbedrijf Hewlett Packard, maar werd daar ontslagen. Daarna is hij in verduisterde computers en computeronderdelen gaan handelen. In de nacht voor zijn dood is Mike met vrienden uitgeweest in discotheek Baccara in Hilversum. Na sluitingstijd zet hij vrienden thuis af. Daarna is hij op het Zandpad in Utrecht geweest. Hij zei dat hij coke wilde halen. Rond 07.00 uur zet Mike de laatste vriend thuis af. Rond 09.00 uur lag Mike in bed en is door zijn huisgenoot gezien. Deze huisgenoot komt tegen 19.00 uur weer thuis. Hij ziet dat het hele huis overhoop is gehaald. In de keuken treft hij Mike dood aan. Hij is doodgeschoten.

Gouden tip
In de zaak i 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Kunt u het Team Cold Cases Midden-Nederland helpen bij het onderzoek? Geef uw tip door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Of bel vertrouwelijk met de politie via Team Nationale Inlichtingen (TNI) 088 - 661 77 34. Anoniem melden kan via 0800-7000. Tippen kan ook via het online tipformulier op deze pagina.  

UPDATE 6 JULI 2023:

De rechtbank heeft verdachte Dave L. veroordeeld tot 16 jaar cel voor doodslag op Mike Duif in 1996. Daarbij moet hij aan de nabestaanden van het slachtoffer 54.000 euro schadevergoeding betalen. L. gaat in hoger beroep.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=WKby-KJQQDI

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Yb6NGMGx6JQ

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Cold Case: Mike Duif in Amersfoort