Ga naar content

Politie zoekt informatie over moord op Poolse man in Berkel

In een woning aan de A.H. Verweijweg werd op maandagochtend 8 juli het levenloze lichaam van Tomasz Tedorowicz gevonden. Al snel blijkt dat hij geweld om het leven is gekomen. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de moord op Tomasz, de politie kan de hulp van het publiek daar goed bij gebruiken.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Tomasz Tedorowicz werd in de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli 2019 vermoord in een woning aan de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs. De 38-jarige Tedorowicz is vermoedelijk tussen 02.30 en 03.00 uur met geweld om het leven gebracht. Er zitten twee verdachten vast, maar de politie heeft nog vragen rondom de moord dood van Tomasz.

Huis met 14 bewoners

Tomasz Tedorowicz kwam in oktober 2017 vanuit Polen naar Nederland. Hij verbleef sindsdien op zo'n tien verschillende adressen. In de periode voor zijn dood werkte Tomasz in Bleiswijk en woonde hij tijdelijk in Berkel en Rodenrijs. De woning aan de A.H. Verweijweg deelde hij met dertien andere Oost-Europese mannen. Ondanks die drukte in huis waren de meeste bewoners erg op zichzelf.

Gevonden in woonkamer

De laatste avond van zijn leven dronk Tomasz nog wat met twee Poolse huisgenoten. Rond 00.30 uur hielden zij het voor gezien. De volgende ochtend rond 06.45 uur trof een van de bewoners Tomasz’ levenloze lichaam aan op de bank in de gezamenlijke woonkamer.

Twee Poolse mannen vast

De politie hield veertien mensen aan: alle bewoners van het huis én een 29-jarige Pool uit Boskoop. Die man had eerder met Tomasz een kamer gedeeld en volgens getuigen hadden de twee fikse ruzie gehad. De man uit Boskoop zit nog steeds vast, net als één van de twee Polen met wie Tomasz op zijn laatste avond wat had gedronken.

Omschrijving

Op dinsdag 17 september besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. Er zal onder meer een reconstructie te zien zijn van de laatste uren uit het leven van Tomasz. We vertellen meer over Tomasz en zijn leven hier in Nederland, en we willen ook graag in contact komen met mensen die hem goed kenden en ons mogelijk nog meer kunnen vertellen. Daarnaast zijn er camerabeelden van de nacht van de moord, waarop mogelijk belangrijke getuigen te zien zijn. Die getuigen kunnen waardevolle informatie hebben voor het onderzoeksteam en daarom is het van groot belang dat we met elkaar in contact komen.

De afgelopen twee maanden heeft een team van twintig rechercheurs hard gewerkt om duidelijk te krijgen waarom Tomasz  vermoord is, en door wie. Kort na de moord is een verdachte aangehouden, en enige tijd later is er een tweede verdachte aangehouden. Zij zitten allebei vast. Nog niet alle vragen die het onderzoeksteam heeft zijn daarmee beantwoord.

Vragen

Onbekende vrouw

De politie is op zoek naar een nog onbekende, vermoedelijk Poolse vrouw. Zij is op zondag 7 juli in Aalsmeer opgehaald door de verdachte uit Boskoop. Bekend is dat zij die dag samen in Tilburg hebben gegeten. Daarna heeft de man haar rond middernacht weer in Aalsmeer afgezet, op de hoek van de Cyclamenstraat en de Ophelialaan.

Het gaat om een vrouw van tussen 20 en 30 jaar oud, met een normaal postuur, een lichte huidskleur en kastanjebruin haar tot op de schouders.

Wandelende personen

Ook heeft de politie nog vragen rond bewakingsbeelden gefilmd aan de A.H. Verweijweg. Tegen 03.00 uur die bewuste nacht, vermoedelijk dus kort na de moord, is daar een wandelend persoon gefilmd. Dertien minuten later werd langs de Abraham Molenaarweg, in het verlengde van de A.H. Verweijweg, een lopende man wandelaar vastgelegd. Het is mogelijk dat het beide keren om dezelfde persoon gaat. De politie wil deze persoon of personen heel graag spreken.

Informatie

De zaken uit Opsporing verzocht zijn te vinden bij AVROTROS. Daar is ook de meest recente aflevering terug te kijken. Bel uw tip telefonisch door via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 (gratis). U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen over ernstige misdrijven, bel dan met het Team Nationale Inlichtingen 079-3458999 (tijdens kantooruren, van 08.00-17.00 uur). Of geef uw tips door via het digitale tipformulier onder aan de pagina. 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening