Ga naar content

Brandstichting en vernieling - Kerkstraat - Nieuw-Beijerland

Op de Kerkstraat in Nieuw Beijerland vonden op 30 december en op 1 januari twee incidenten plaats. Op 30 december lieten onbekenden een koelkast ontploffen en twee dagen later wilden jongeren een aanhangwagen in een groot vreugdevuur duwen. Wei waren deze daders? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zondag 30 december 2023 reden agenten van basisteam Hoeksche Waard rond 23.15 uur door de straten van Nieuw-Beijerland. Op de kruising van de Kerkstraat met de ’s-Gravenweg zagen zij op een parkeerplaats een koelkast in brand staan. Een groep van ongeveer tien jongeren rende weg. Vlak daarna zagen agenten dat er vuur uit de koelkast kwam en weer een paar seconden later ontplofte de koelkast. Het gevolgd hiervan was een grote vuurbal. Scherven van deze koelkast kwamen in de omgeving terecht. De klap was voelbaar voor de agenten die bij de ontploffing aanwezig waren. Ook veroorzaakte één van de rondvliegende scherven een kapotte voordeurruit bij een buurtbewoner.

Groot vuur
Ook op 1 januari 2014 rond 00.45 uur was het raak in Nieuw-Beijerland. Surveillerende agenten waren aanwezig op de Kerkstraat ter hoogte van de Plus. Er was een groot vuur gemaakt op de parkeerplaats aan de Kerkstraat. Rondom dit vuur stonden grote groepen mensen. Jeugd, maar ook ouders met kinderen.
Enige tijd later, rond 00.45 uur werd er zwaar vuurwerk in het vuur gegooid. Dit veroorzaakte harde klappen. Iets later kwam een groep jongeren aangerend met een aanhanger met daarin hout en autobanden. De jongeren probeerden de aanhanger -ondanks de aanwezigheid van agenten en handhaving- in het vuur te duwen. Hulpverleners wisten te voorkomen dat de aanhanger in vlammen opging.
Ook bij dit incident zijn agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Het gevolg: zere oren, een brandgat in het uniform van een collega en vooral ook een heel onveilig gevoel voor de hulpverleners ter plaatse.

Informatie welkom
Wie weet meer van deze incidenten af? Wie weet wie er verantwoordelijk was voor één of beide incidenten? Of was je zelf bij (één van) deze incidenten betrokken? Dan komt de politie graag met u in contact.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=_fJ4FexMrGY

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening