Ga naar content

Dood van Abderrahim Belhadj

In de vroege ochtend van maandag 9 mei is rond 05.30 uur de 29-jarige Abderrahim Belhadj, bijgenaamd ‘Appie’, door meerdere schoten om het leven gebracht in de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. Het onderzoeksteam heeft nog een hoop vragen en roept iedereen die meer informatie over de zaak heeft op zich te melden. Ook is de recherche op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 05.30 uur kreeg de meldkamer via 112 een telefoontje dat iemand harde knallen had gehoord. Politiemensen die naar de locatie gingen troffen daar een zeer ernstig gewonde man aan. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is een uitgebreid onderzoek gestart. Kijk voor meer informatie in het dossier.

 

Slachtoffer

Foto: Slachtoffer

 

Vragen

  1. Het onderzoeksteam wil dringend in contact komen met mensen die weten waar het slachtoffer heeft gewoond of verbleven (zie foto slachtoffer).
  2. Tevens wil men in contact komen met getuigen die meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de schutter en een eventueel gebruikt vervoermiddel. De man is via de achterzijde van de flat te voet gevlucht. Hij was geheel in het zwart gekleed (zie still schutter).
  3. In de directe omgeving van de flat is een gestolen motorscooter aangetroffen (zie foto motorscooter). Op dit moment is nog niet duidelijk of deze motorscooter verband houdt met de liquidatie. De recherche wil graag weten of er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over het tijdstip van plaatsen van deze scooter en wie daar op heeft gereden.

Daarnaast is het team op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

  1. Kort voor het incident lopen een man en een vrouw door de galerij waar enkele minuten later de liquidatie plaatsvindt. Deze getuigen hebben het volgende signalement: beiden hebben een getinte huidskleur. De vrouw was gekleed in een driekwart lichte jas en droeg een tas bij zich. De man had een glimmend jack aan en kort donker haar.
  2. Dan wil men ook dringend spreken met een jonge man die kort voor de liquidatie nog met het slachtoffer heeft gesproken bij de lift van de flat Kikkenstein, twee ingangen voor het portiek waar het slachtoffer werd doodgeschoten. Deze jongeman droeg een lichtkleurig T-shirt met lange mouw en had een lang en slank postuur.

Verder wil het onderzoeksteam in contact komen met iedereen die informatie heeft over het slachtoffer of iets gezien heeft dat betrekking heeft op de liquidatie van Abderrahim Belhadj.

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000. Het Team Nationale Inlichtingen is bereikbaar op 079-345 8999. Bij dit team kan volledig anoniem informatie worden gedeeld.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening