Ga naar content

Dodelijk schietincident Branding Hellevoetsluis

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, de 29-jarige Churandly Rimon uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, zijn 22-jarige neefje Faichel Rimon uit Rotterdam, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding. Er zijn 4 mannen aangehouden, waarvan er nog 2 vast zitten. De andere twee blijven verdachten in het onderzoek.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Op donderdag 2 maart is opnieuw gedregd in verband met het onderzoek naar de dubbele moord op de Branding in Hellevoetsluis op Tweede Kerstdag. Bij het dreggen in een sloot vlakbij de plek van het schietincident is een wapen gevonden. Dat wapen wordt nu verder op sporen onderzocht.

 

Omschrijving

Aanhoudingen
Begin januari zijn er vier verdachten aangehouden, waarvan er nu nog twee vastzitten. Twee van de vier verdachten zijn op vrije voeten gesteld. Maar zij zijn wat politie en openbaar ministerie betreft zeker nog verdachte. Ondanks die aanhoudingen heeft het onderzoeksteam nog vragen. Zo zijn we nog steeds op zoek naar gebruikte wapens.

Sloot
In februari is daarom gezocht in een sloot aan het Wilgenpad in Hellevoetsluis in de hoop daar iets aan te treffen. Die sloot ligt in de vluchtrichting die de daders vanaf de Branding hebben genomen.

Getuigen gezocht
We willen precies helder krijgen wat zich daar heeft afgespeeld en willen daarom spreken met iedereen die die avond tussen 16.00 en 19.00 uur in die omgeving iets verdachts heeft gezien.

Dashcambeelden
Met name willen we in contact komen met mensen met een dashcam in hun auto die daar die middag en avond in de buurt hebben gereden. We willen hen vragen hun beelden te uploaden zodat we kunnen zien of daar iets interessants op staat.

Anonieme briefschrijver
Het onderzoeksteam heeft een brief ontvangen van een anonieme briefschrijver. In die brief staat belangrijke informatie en details waarover ze graag in contact komen met de schrijver. Ze willen hem of haar daarom vragen om zich bij hen te melden, dat kan in een vertrouwelijk gesprek met het TNI.

Mensen met stokken of stalen pijpen
Zowel voor als na het schietincident zagen getuigen over de Branding en verderop over de Kastanjelaan mensen lopen met stokken of stalen pijpen. Dat moet er zo midden in een woonwijk intimiderend hebben uitgezien en de politie wil uiteraard heel graag weten wie die mensen zijn geweest.

Getuigen: inzittenden auto
Verder zoekt de politie de inzittenden van een auto. Op Tweede Kerstdag tussen 16.30 en 18.00 uur heeft naast de Aldi een donkere personenauto gestaan, waarschijnlijk een Volkswagen Golf, type 5. Die auto stond op ongeveer 200 meter van de plek van de schietpartij aan de Branding. De politie komt graag met de inzittenden in gesprek.

Schoten bij parkeerplaats
De parkeerplaats in de buurt van de Albert Heijn speelt mogelijk een rol bij de fatale schietpartij. In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 november, dus ruim anderhalve maand voor Tweede Kerstdag, zouden vanaf de Koedijk schoten zijn gelost. Dat was in de richting van een trailer die aan het Woordbouwerplein geparkeerd stond. Het onderzoeksteam denkt dat er een verband is met het schietincident aan de Branding en roept getuigen zich te melden.

 

Vragen

Vragen

  • Wie heeft op Tweede Kerstdag tussen 16.00 en 19.00 uur in de omgeving van de Branding en het Wilgenpad iets verdachts heeft gezien en/of heeft een dashcam en heeft beelden opgenomen waar mogelijk iets op te zien kan zijn?
  • Wil de anonieme briefschrijver nogmaals contact opnemen?
  • Wie zijn de groep mensen die met stokken of stalen pijpen liepen?
  • Wie zijn de inzittenden van de auto?
  • Wie weet wat het verband is tussen de geloste schoten begin november bij het Woordbouwerplein en het schietincident aan de Branding?
  • Wie heeft gezien dat er een wapen in de sloot tussen de Golfslag en de Binnendijk is gegooid? 

 

U kunt het team bereiken via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via de mail: tgo.rotterdam.team4@politie.nl