Ga naar content

Dodelijk schietincident Branding Hellevoetsluis

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Betrokken bij moord cq doodslag

 

De politie startte meteen een groot onderzoek. Al snel leek duidelijk wie betrokken waren bij het schietincident. Deze mannen werden internationaal gesignaleerd. Op allerlei manieren probeerde het onderzoeksteam de verdachten te bewegen zich te melden. Vrijdagavond 30 december gaf een 29-jarige Hellevoeter gehoor aan deze oproep en meldde zich aan het politiebureau in Dordrecht. Op 3 januari volgde een tweede die zich meldde bij bureau Zuidplein in Rotterdam. Dat was een 23-jarige man uit Hellevoetsluis. Donderdagavond 5 januari meldde de laatste gesignaleerde verdachte zich aan een politiebureau in Dordrecht. Het gaat om een man van 24 jaar, eveneens afkomstig uit Hellevoetsluis.
Het onderzoeksteam arresteerde op 2 januari een 50-jarige man uit Hellevoetsluis in zijn woning. Alle verdachten zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij moord cq. doodslag. 
Het onderzoek naar de rol van de vier betrokkenen en de toedracht van dit misdrijf wordt voortgezet.


Dodge Ram

Getuigen zagen vlak na de schietpartij een zwarte Dodge Ram wegrijden. Deze auto werd donderdagmiddag 29 december op het Pieter Postplein in Hellevoetsluis aangetroffen. Rond dat plein heeft het onderzoeksteam een flyer verspreid met de oproep of mensen gezien hebben wanneer de auto daar geparkeerd is en door wie.

 

Vragen

  • Heeft u op 26 december in de uren vóór 18.00 uur op de Branding iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
  • Heeft u voorafgaand en/of kort na het schietincident voertuigen en/of personen gezien die mogelijk met dit misdrijf te maken hebben?
  • Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, de slachtoffers en/of de mogelijke daders? 
  • Heeft u Tweede Kerstdag na 18.00 uur een zwarte Dodge in de omgeving van de Branding en/of het Pieter Postplein in Hellevoetsluis gezien?
  • Heeft u gezien dat de zwarte Dodge geparkeerd werd op het Pieter Postplein? 
  • Heeft u meer informatie over de inzittende(n) van die auto?

U kunt het team bereiken via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via de mail: tgo.rotterdam.team4@politie.nl

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=E3AHkK5eEG0

Afbeeldingen