Ga naar content

Vrouw thuis zwaar mishandeld bij overval

In het Noord-Hollandse Laren is een gezin in hun woning aan de Sint Janstraat overvallen. De twee daders, van wie er één al vast zit, gebruiken grof geweld tegen de vrouw des huizes.De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 6 juni 2017. Het tv-programma Bureau NH van RTV NH besteedde op 7 juni 2017 aandacht aan de zaak.

Het is rond 01.00 uur die nacht wanneer de 19-jarige zoon van het gezin thuiskomt na een avondje stappen. Op het moment dat hij de voordeur wil openmaken, duiken twee mannen op uit de bosjes. Ze grijpen de jongen vast en dreigen hem neer te schieten als hij niet precies doet wat zij zeggen.

Mishandeling

Dan begint de hond van het gezin te blaffen. Door het kabaal worden de ouders van de jongen wakker. Wanneer de moeder vervolgens de trap af komt, mishandelen de overvallers haar ernstig.

Horloge

De daders bleven bijna een uur binnen. In die tijd hebben ze de bewoners gedwongen om onder meer hun bankpassen en pincodes af te geven. Van de vader van het gezin hebben ze een horloge gestolen. Deze Omega Speedmaster, in chroom/zilver met zwartlederen band, heeft de datumaanduiding midden-onder op de wijzerplaat, wat ongebruikelijk is bij dit type.

Bewakingsbeelden

Met de gestolen bankpassen hebben de daders om 03.50 uur die nacht geprobeerd te pinnen bij een geldautomaat in Huizen, in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat. Daar zijn ze gefilmd door een bewakingscamera.

Met behulp van de bewakingsbeelden hoopt de politie de tweede dader te kunnen opsporen. De eerste vermoedelijke dader is al ingerekend; het gaat om een 18-jarige inwoner van Huizen. Het is goed mogelijk dat zijn handlanger ook ongeveer die leeftijd heeft en uit Huizen of omgeving komt.

De dader die nog wordt gezocht, is donker getint en droeg tijdens de pinpoging een sjaal van Louis Vuitton voor zijn gezicht. Hopelijk herkent iemand hem aan zijn ogen of aan zijn kleding.

Vragen

  • Heeft u de daders gezien die nacht in de buurt van het winkelcentrum in de Huizense wijk Bovenmaat?
  • (Her)kent u de pinnende man op de bewakingsbeelden, wellicht in combinatie met de andere man in de lichtkleurige broek? Of weet u misscjien wie hij is?
  • Heeft u sinds 16 april 2017 het Omega Speedmaster horloge gezien? Misschien is het ergens te koop aangeboden!
  • Heeft u andere informatie over de woningoverval? Heeft u er misschien iets van gezien of gehoord? Of heeft u de daders zien aankomen of vertrekken bij het huis in de Sint Janstraat?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=l8x2ZSCh6Ck

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening