Ga naar content

Dood 70-jarige Cora Troost

Het lichaam van de 70-jarige Cora Troost uit Marken werd maandag 27 februari 2017 gevonden in het water langs de Uitdammerdijk. Haar afgesloten auto stond op zo’n 250 meter afstand op een parkeerstrook, de autosleutel zat in haar zak.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Het onderzoek naar de dood van Cora Troost is nog altijd in volle gang. Het wordt steeds aannemelijker dat mevrouw Troost door een misdrijf om het leven is gekomen. Waarom iemand haar iets zou willen aandoen is echter niet duidelijk. Een team van rechercheurs werkt aan de zaak. In maart meldde zich een getuige die op zondagmiddag 26 februari tussen half 2 en kwart voor 2 een vrouw met rossig haar en een blauwe jas over de Uitdammerdijk heeft zien lopen. Mogelijk was dat mevrouw Troost. De man heeft ook twee wandelaars, een jongen en meisje in de leeftijd van 15 tot 20 jaar, en een fietser op een mountainbike op die dijk gezien. Het onderzoeksteam wil heel graag in contact komen met deze wandelaars en fietsers. Ook andere mensen die, met de wetenschap van nu, in het laatste weekend van februari iets hebben gezien op de Uitdammerdijk, spreekt de recherche heel graag.

Indien het inderdaad mevrouw Troost was die op zondagmiddag 26 februari over de dijk wandelde, dan betekent dit dat zij op zaterdag 25 februari nog in leven. Het is zeker dat zij in de nacht van 25 op 26 februari niet thuis heeft geslapen. Ook nam zij die dagen haar telefoon niet meer op. De recherche wil graag weten wie mevrouw Troost op of na 25 februari nog heeft gezien. Het is natuurlijk mogelijk dat zij in het gezelschap was van iemand. 

Omschrijving

Cora Troost

Cora Troost was een zeer energieke vrouw. Ze had goed contact met haar kinderen, had vriendinnen met wie ze bijvoorbeeld trainde om fit te blijven. Ze hield van vogels kijken en de natuur en trok er ook vaker vroeg op uit. Ze woonde op Marken, aan de Rozewerf.

 

Doodsoorzaak

Cora is waarschijnlijk zaterdag 25 februari in de vroege ochtend van haar huis op Marken vertrokken. Twee dagen later is haar lichaam gevonden, en het is nog totaal niet duidelijk waar ze in de tussentijd is geweest, waarom ze naar die Uitdammerdijk zou zijn gekomen en waarom ze in het water is beland.

 

Zaterdag 25 februari 2017

Cora Troost was zaterdagochtend 25 februari waarschijnlijk nog in leven. Daarna is er niets meer van haar vernomen, en dat was zo niets voor haar dat haar schoonzoon haar al als vermist heeft opgegeven. Haar familie is in eerste instantie zelf gaan zoeken en haar schoonzoon ontdekte maandag haar auto. Uiteindelijk heeft een speurhond toen het lichaam van Cora Troost ontdekt.

 

Kleding Cora Troost

Cora Troost was zeer herkenbaar door haar krullende, rode haar. Verder droeg ze toen ze verdween een blauw jack met daaronder een zwarte schipperstrui. Ze had zwarte handschoenen aan, een blauwe spijkerbroek en zwarte gevoerde laarsjes.

 

Uitdammerdijk

Haar lichaam is dus maandag de 27ste ontdekt in het water langs de Uitdammerdijk. Op zo’n 250 meter afstand stond haar afgesloten Mini Cooper, met de neus in de richting van Marken geparkeerd.

 

Vragen

 

 

Wie weet vanaf wanneer die Mini Cooper op de Uitdammerdijk heeft gestaan?

 

Wie heeft Cora Troost gezien of gesproken in de periode van zaterdagochtend 25 februari tot 27 februari?

 

Wie weet er meer over wat er met Cora Troost is gebeurd?

 

Wie weet wat de plannen van Cora Troost waren die zaterdag 25 februari of de dagen erna? 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=eYtX7JAzNyQ

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening