Ga naar content

Jachtgeweren buitgemaakt bij inbraak in woning

Als de bewoners op vakantie zijn, breekt een dief in bij hun vrijstaande huis in de Manegewijk. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de sieraden en geweren die werden gestolen en vraagt om tips.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 30 mei 2017.

Bij deze inbraak bij een woning aan De Stap werden behalve onder meer sieraden en een bankpas ook vier jachtgeweren en munitie gestolen. Het gaat om twee dubbelloops hagelgeweren van de merken Lajot en Winchester, beide kaliber 12, en twee enkelloops kogelgeweren: een Sauer (kaliber 7x64 mm) en een Krico (kaliber .243 winchester). Die laatste twee waren voorzien van een richtkijker.

Bewakingsbeelden

Er zijn bewakingsbeelden van een man die korte tijd na de inbraak met de gestolen bankpas pint. Dat deed hij bij een geldautomaat in de Almeerse Parkwijk.

 

Vragen

  • Wie weet iets over de inbraak of over de dader(s) ervan?
  • Wie heeft na 28 maart 2017 één of meer van de genoemde wapens gezien? Zijn ze misschien ergens te koop aangeboden?
  • Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ipIRaXree0A

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening