Ga naar content

Onbekende man steekt fietster (22) neer

De politie onderzoekt een steekincident dat in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei plaatsvond tussen Helmond en Stiphout.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

12 juni 2017:

Onderzoeksteam toont compisitietekening dader en foto's aangetroffen messen

Het onderzoeksteam deed al eerder oproepen via TV en Social Media en voerde zondagnacht 4 juni 2017 We verspreiden nu een  compositietekening van de verdachte en foto’s van de messen die gevonden zijn op de plek waar het gebeurde. 

 

1 juni 2017:

Onderzoeksteam poging doodslag 22-jarige vrouw uit Helmond doet specifieke oproep 

Het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de poging doodslag op een 22-jarige vrouw uit Helmond schakelt uw hulp in. In de nacht van 27 op 28 mei jl. werd het slachtoffer op de President Rooseveltlaan door een onbekende man en in haar gezicht gestoken Het onderzoeksteam heeft  al heel wat videobeelden verzameld maar zijn nog steeds op zoek naar de dader. 

Dit is een oproep voor iedereen die binnen de straal woont of werkt op onderstaande afbeelding en die in het bezit is van een bewakingscamera. Hebt u opnames gemaakt op 28 mei 2017 tussen 01:00 uur en 04: 00 uur die (deels) zicht hebben op de openbare weg of op andere plaatsen?
Of hebt u wellicht in een dashcam in uw auto en heeft u door het gebied gereden? Ook dan kan u mogelijk interessante beelden hebben voor het team.

Neem dan direct contact met ons op. Het team kan u dan een link geven om eenvoudig uw beeldmateriaal met hen te delen. U mag bellen met 0800-6070 of onderstaand tipformulier invullen. Onder vermelding van referentienummer: 2017110098

Voor personen of bedrijven waarmee de politie reeds contact mee heeft gehad in dit gebied is dit verzoek niet van toepassing. 

Omschrijving

Een vrouw die daar fietste werd plotseling door een onbekende jongeman belaagd en met een mes mishandeld. Zij is met letsel aan onder meer haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Omstreeks 03.00 uur  fietste de 22-jarige vrouw, afkomstig uit Helmond, over de President Rooseveltlaan. Vlak voor Stiphout zag zij een man langs het fietspad staan die vervolgens geheel onverwacht op haar afsprong en haar met een mes toetakelde en haar sloeg.

De man vlucht  te voet weg over het fietspad richting het centrum van Helmond. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie heeft direct de vermoedelijke vluchtroute van de dader nagelopen, technisch rechercheurs hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht.

Vragen

Deze aanval was op zondagochtend vroeg op de President Rooseveltlaan. Dit is een veelgebruikte weg.

  • Heeft u de man gezien?
  • Heeft u een vermoeden wie hij is of misschien zelfs beelden van hem? 
  • Zie update: Heeft u beelden van een bewakingscamera in de omgeving of een dashcam in uw auto? 

Gegevens

Dader

Algemeen:
Blanke man
Taal:
sprak accentloos Nederlands
Leeftijd:
circa 25 jaar
Lengte:
circa 1.75-1.80 mtr
Postuur:
smal, normaal
Gelaat:
smal gezicht
Ogen:
dikke donkere wenkbrauwen en donkere ogen
Kleding:
donkere kleding; donkere trui met capuchon, spijkerbroek en donkere schoenen

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=bObZZwIENcQ

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=cgPfMHRHh8w

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening